2017. május 26., péntek

OLASZ FESZTIVÁL - ITALIAN WINE FOOD DAY

Olasz Fesztivál - Italian Wine Food Day

Május 25-én csütörtökön, a Budapesti Olasz Kultúrintézet Verdi termében 
tartották meg a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Olasz Fesztivál 
sajtótájékoztatóját.


A Magyarországon június 15-ig tartó fesztivált az ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezi, az Olasz Nagykövetség védnökségével, az Olasz Kultúrintézettel, valamint a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben.

Az Olasz Fesztivál a legkiválóbb olasz termékek bemutatója, olyan eseményeket foglal magában, amelyek célja a Made in Italy termékek promóciója, azaz: kozmetikumok, élelmiszerek, divat és ruházati cikkek, bútorok, olasz éttermek, motorok, kulturális események és még sok minden más.

Az Olasz Fesztivált Marco Bulf, a budapesti Olasz Külkereskedelmi Intézet igazgatója, Őexellenciája Massimo Rustico, az Olasz Köztársaság nagykövete, Gian Luca Borghese, az Olasz Kultúrintézet igazgatója és Ferdinando Martignago, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke mutatta be a sajtótájékoztatón.

A fesztivál részletes programja az alábbi honlapon érhető el: www.italianfestival.eu

A sajtótájékoztató végén megnyitásra került az első „Italian Wine & Food Day”, az ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében, az Olasz Nagykövetsége védnöksége alatt.

A rendezvény célja a kiváló Made in Italy termékek promóciója, az olasz borok és élelmiszeripari termékek magyarországi exportjának növelése, elősegítve a piaci kereslet és kínálat találkozását. A résztvevők száma kb. 130, akik között megtalálhatók élelmiszer-importőrök, nagykereskedők, beszerzők és szakújságírók.

A rendezvényt Őexellenciája Massimo Rustico, az Olasz Köztársaság nagykövete, és Marco Bulf a budapesti ICE–Agenzia Olasz Külkereskedelmi intézet igazgatója nyitotta meg, majd B2B találkozókra került sor az ICE–Agenzia által meghívott, az ágazatot képviselő, 30 olasz vállalat és helyi szakemberek között.

A rendezvény során előadást tartott Gianni Annoni „Az olasz vendéglátás Magyarországon” címmel; Alberto Tibaldi, az Olasz Gasztronómiai Akadémia képviselője „Az olasz tészta és hagyományai” címmel; Prof. Kállay Miklós, a Szent István Egyetem professzora „Olaszország borászata és az olasz borok egy magyar szakember szemszögéből” címmel; valamint Bez Noé, szakértő beszélt az olasz fagylaltról. A kiállított termékek köre a kávétól a borokig, az olajtól az édességekig, sajtoktól a húsipari termékekig terjed, amelyek mindegyike Olaszország különböző részeiről származó, jellegzetes termék.

A statisztikai adatok szerint az olasz élelmiszer- és italexport 2016-ban elérte a 282 millió eurót (+13,1 %) a 2016-os adatok szerint. Magyarország partnerországai sorában Olaszország a hatodik helyet foglalja el az élelmiszeripari termékek exportja tekintetében a 13,1 % növekedéssel (az előző évhez viszonyítva), és a 6,3 %-os piaci részesedéssel.

További információ: budapest@ice.it


(Forrás: www.italianfestival.eu)


--------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

--------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése