2015. június 3., szerda

CSÍKSOMLYÓ 2015. - ÖSSZNEMZETI ZARÁNDOKLAT

CSÍKSOMLYÓ 2015. - ÖSSZNEMZETI ZARÁNDOKLAT

Százezrek gyűltek össze szombaton délelőtt a csíksomlyói hegynyeregben a pünkösdi zarándoklatra, amelynek végén teljes búcsúval járó pápai áldásban is részesültek a zarándokok.

 


A helyszínre vezető csíkszeredai Szék utcán szombat reggel tömött sorokban haladtak a zarándokok a csíksomlyói kegytemplom felé, amely elől aztán felkapaszkodtak a hegynyeregbe. A keresztaljáknak nevezett, kereszt alatt vonuló csoportok élén tábla jelzi a település nevét, ahonnan a zarándokok érkeztek. Az egyházi zászlók mellett megannyi magyar és székely zászló is tarkította a képet.

A szentmise kezdése előtt a szervezők Fülöp-szigetekről és Kongóból érkezett zarándokokat is bejelentettek. A zarándoklatra megérkezett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.

A szentmise ünnepi szónoklatát idén Jakubinyi György gyulafehérvári érsek mondta. Számára a lengyelországi Czestochowa pálos szerzetesei készítettek - kimondottan erre az alkalomra - egy miseruhát, amelynek melli részén a Csíksomlyói Szűzanya képe, hátoldalán pedig a czestochowai Fekete Madonna képe található.

Az idei búcsú jelmondata - az ,,Oltalmad alá futunk” - a jubileumi Mária-évhez kapcsolódik, amelyet a csíksomlyói Mária-kegyszobor készítésének 500. évfordulója alkalmából hirdettek meg.
 
(Bővebb fotóarzenál az alábbi linken található: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10204226436252238.1073741857.1567426487&type=1&l=6d8cc2140d (Fotó: JulCSIllag-fotó®).)


(Forrás: MTI)

------------------------------------------------------------------------------(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------
(Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))---------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 

 

Csodálatos jelenés: felhő-Boldogasszony Csíkszentsimon fölött!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése