2015. június 6., szombat

BUDAPEST JUDO GRAND PRIX 2015.

BUDAPEST JUDO GRAND PRIX 2015.

Több mint 500 dzsúdóst várnak jövő hétvégén a második alkalommal sorra kerülő, olimpiai kvalifikációs budapesti Grand Prix versenyre.

 


,,Egy éve 53 ország 450 versenyzője látogatott hozzánk, idén már 72 ország 512 cselgáncsozóját láthatjuk vendégül" - mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a százezer dollár összdíjazású viadal sajtótájékoztatóján. Az államtitkár arról is szólt, a kormány álláspontja szerint érdemes ezeket a versenyeket Budapestre hozni, mivel a nagy érdeklődés jelzi, hogy a magyarok jó házigazdák.

Marius Vizer elmondta, örül, hogy tavaly a magyar főváros is része lett a pénzdíjas sorozatnak.

Tóth László, a magyar szövetség első embere emlékeztetett, hogy az idei GP már száz százalékban ad pontot a riói olimpiai kvalifikációs rangsorba, ami pedig a közönséget illeti, nem sok jegy van már a Papp László Sportaréna pénztáraiban. "Ez a verseny is egy fontos állomása annak a folyamatnak, melynek végcélja a 2017-es budapesti világbajnokság sikeres lebonyolítása" - tette hozzá.

A GP-n súlycsoportonként négy hazai dzsúdós léphet tatamira, a hazai válogatott 44 főből - 26 férfiból és 18 nőből - áll majd. A csapat célja két érem és két pontszerző hely. A verseny mindkét napján a selejtezők 9, az éremcsaták pedig 17 órakor kezdődnek.

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) megállapodása alapján hazánk 2014 után idén másodszor lehet házigazdája a World Judo Tour egyik kiemelt eseményének, a Budapest Judo Grand Prix-nek. A GP-t rendező ország minden súlycsoportban 4 versenyzőt indíthat, így nagyobb eséllyel lehetnek a pontszerzők között nemzetünk sportolói. A viadal jól segítheti a magyar cselgáncsozók olimpiai kvalifikációját is, ugyanis a korábbi budapesti Hungária-kupákhoz képest háromszor annyi világranglista pontot lehet szerezni.

A GP rendezését az Államtitkárság a Magyar Judo Szövetség 2015. évi sportágfejlesztési támogatás keretén belül 100 millió forinttal támogatja.


(Forrás: MTI / EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)

----------------------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

--------------------------------

(Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))



---------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA


 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése