2015. június 19., péntek

BUDAPEST FŐVÁROS DÍSZPOLGÁRAI 2015-BEN

NYOLC ÚJ DÍSZPOLGÁRA VAN BUDAPESTNEK

A kulturális, a tudományos és a sportélet nyolc kiemelkedő képviselőjét tüntették ki díszpolgári címmel a Fővárosi Közgyűlés pénteki ünnepi ülésén.



A díszpolgári oklevelet Marton Éva, Kossuth-díjas operaénekesnő, a nemzet művésze; Hámori József, Széchenyi-díjas biológus; Portisch Lajos, olimpiai bajnok sakkozó, a nemzet sportolója; Rudas Ferenc, korábbi válogatott labdarúgó és sportvezető; valamint Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át Tarlós István főpolgármestertől. A szintén Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és színházigazgató Bálint András távollétében a díszpolgári címet fia, Bálint Dániel vette át.
 
Posztumusz elismerésben részesült Kerkápoly Endre, Széchenyi-díjas mérnök és Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, az ő kitüntetésüket gyermekeik - Kerkápoly Endre, valamint Varga Attila és Katalin Stadik - vették át.
 
Az ünnepi ülésen Tarlós István elmondta: a kitüntetettek mindannyian évtizedek kitartó munkájával teremtettek közösséget, maradandót alkotva mind szakmai, mind emberi értelemben. ,,Budapest mindig úgy fejlődhetett, hogy kimagasló személyiségek, hazafias elkötelezettségű emberek a közösség javára alkottak, munkálkodtak" - tette hozzá.
 
A főpolgármester beszédében kitért arra is, hogy véleménye szerint Budapest túl van a legnehezebb, legküzdelmesebb éveken. Mint fogalmazott, az évtized elején még attól lehetett tartani, hogy alapvető szolgáltatásokat sem fog tudni biztosítani a főváros, ezzel szemben ma sorra újulnak meg Budapest emblematikus középületei és közterei, számos közberuházás kezdődött meg vagy fejeződött be az elmúlt időszakban.
 
Ugyanakkor a mostani ciklus sürgős feladatának nevezte a közösségi közlekedés járműparkjának megújítását, a hármas metróvonal felújítását, a Margitsziget további fejlesztését és a főváros árvízvédelmi problémáinak megoldását.
 
A díszpolgári címek adományozásáról a Fővárosi Közgyűlés képviselői áprilisban döntöttek, az elismeréssel együtt bruttó egymillió forintot kapnak a kitüntetettek.


(Forrás: MTI)

--------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

--------------------------------

(Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))



------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 























 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése