2017. február 26., vasárnap

IDEGENVEZETŐK VILÁGNAPJA 2017.

Idegenvezetők Világnapja 2017.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti
idegenvezetők 2017. február 23-26. között szervezik meg fővárosunkban
az Idegenvezetők Világnapját.




A rendezvény társszervezői a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), illetve a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). Az esemény keretében - több napon keresztül - budapesti idegenvezetők mutatták be az érdeklődők számára a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

Az idegenvezetők jóvoltából idén is számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket, és buszon, hajón, villamoson vehettek részt a szervezett városnéző túrákon. Nagyon sokan fedezték föl a kultúra, a gasztronómia és a kiemelkedő sportesemények fővárosát, Budapestet, maguk a budapestiek is!

A központi helyszínen, a Bálna Budapest - Kereskedelmi és Kulturális Központban, 2017. február 26-án turisztikai kiállítással és kulturális bemutatókkal is készültek a szervezők. Mikrobuszos túrákat is indítottak mozgáskorlátozott emberek számára. A részvétel a programok egy részén ingyenes volt.

A WFTGA nemzetközi szervezet (1985 jött létre) indította el ezt a turisztikai eseményt. Budapest – Deák Judit, a Magyar Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) első elnökének kezdeményezésére – 1991 óta buszos városnézésekkel, a világörökségi színhelyeket bemutató gyalogos sétákkal ünnepli a szakma napját. A városnézés után a legtöbb résztvevő átvehette a Magyar Idegenvezetők Egyesületének (MIE) ,,tanácsait utazóknak”.

A főváros és több vidéki város idegenvezetői – a világszervezet céljával azonosulva – évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai közönséget. Céljuk, hogy felkeltsék a helyi lakosság, a városvezetők, a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. Továbbá munkatapasztalataik, szakmai sikereik és problémáik megfogalmazásával befolyásolni, segíteni kívánják az országimázs-teremtésért felelős turisztikai, politikai döntéshozók munkáját.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző Központja (BKIK ITK) 2003-ban vette át a Világnap szervezését, és azóta minden évben ezzel az eseménnyel nyitja meg a turisztikai szezont.

(A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester volt.)



(Forrás: www.bkik.hu, mie.hu)

----------------------------------------------------------------

(,,BUSZfotók": Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

----------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
















































































































 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése