2015. december 9., szerda

X. VOLVO KUPA (VIZILABDA - GYŐR)

X. VOLVO KUPA (VIZILABDA - GYŐR)

Az Európa-bajnokság főpróbája lesz a fölkészülési torna január 3. és 5. között. Az ellenfelek: Olaszország, Spanyolország és Szlovákia lesznek.
A Magyar Vízilabda Szövetség szerda délelőtti (2015. december 9., Hotel Marriott) sajtótájékoztatóján vezette fel a január eleji, fölkészülési tornát, amely a férfiválogatott fejlődése és további erősödése miatt most különösen fontos lesz.

 





Dr. Kemény Dénes, a szövetség elnöke beszélt a névadó szponzor eddigi és továbbra is töretlen elkötelezettségéről:

„Emlékszem az összes Volvo-kupára, egy részét egészen közelről követhettem. Az embernek minden gyermeke fontos, így vagyunk mi is a támogatóinkkal, partnereinkkel is. Viszont a Volvo még egy kicsit személyesebben is érint, hiszen már akkor is a válogatott partnere volt, amikor a szövetséggel még nem. Aztán eltelt két év és a szövetséggel is megköttetett a megállapodás. A Volvo-kupát annak idején azért találtuk ki, hogy a válogatott nyári fölkészülésének jegyében legyen egy évközbeni kontroll. Szép lassan be is épült a programba, és emellett nagyon fontos cél volt az is, hogy körbejárjuk az országot, és minden új uszodába elvigyük a vízilabdát, a válogatottat. Ez sikerült.”
 

Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója már rutinosan nyilatkozott a kupáról, elvégre kezdettől fogva részese a szövetség és a cég kapcsolatának:

„Egy régi korszak folytatódik tovább. A svédek most már tudják, mi az a vízilabda, sikerült mindenkivel megtanítani, kik azok a vízilabdás fiúk. Kilenc uszodában voltunk eddig, Kecskeméten kétszer, de ott is egy új helyszínt avattunk. Egy volt mindannyiszor közös: a magyar csapat dominanciája, biztos vagyok benne, hogy megint a magyar csapat lesz a főszereplő. Külön megtiszteltetés, hogy ebbe a városba vihetjük a Volvo-kupát, mert Győr nagy fejlődésen ment keresztül, és olyan sportélete van, amely tiszteletre méltó, példa nélküli Magyarországon. Mindenkit várunk sok szeretettel a tornán”.


Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere is ott volt a szerdai sajtótájékoztatón, örömét fejezte ki a torna megvalósulásáért:

„Győr sportváros, ennek egyik oka, hogy a város minden évben a költségvetés 1 százalékát költi a sportra. Most 55 milliárd a büdzsé, így 550 milliót költünk, benne a létesítményekre és azok működtetésére is. 2014-ben épült egy multifunkcionális arénánk és egy vizes központunk is. Építkezünk, szeretnénk a klasszikus vizes sportágakat, így az úszást és a vízilabdát megalapozni, meghonosítani. Most építjük az utánpótlást, két csapatunk már az országos bajnokságban vesz részt. Sokan jelentkeznek pólózni, ez már egy jó részeredmény. A győri vízilabdának ez a Volvo-kupa nagy lökést tud adni.”
 
 
Benedek Tibor szövetségi kapitány így látja ennek a kupának a jelentőségét:

„Mondhatjuk, hogy a legkomolyabb Volvo-kupa következik kapitányságom idején. Szeretném megköszönni Győr városának, hogy vendégül lát minket, és a Volvónak, hogy ilyen színvonalas torna megrendezését teszi lehetővé . Minden meccs előtti edzés azzal telik, hogy tele van az uszoda gyerekekkel, akik szeretnék látni a válogatottat, akár csak edzeni is, ez most is így lesz. Az első meccs előtti napon a spanyolokkal edzünk majd, már most jelezték, telt ház lesz. Most egy világverseny felkészülésének része a kupa, ahol két olyan csapattal is játszunk, akik majd riválisaink lesznek a majdani olimpiai kvalifikációs küzdelemben. Kicsit taktikai is lesz a torna, senki nem akarja az összes kártyáját kiadni az E-b előtt. Az a cél, hogy azok játszanak, akik az Európa-bajnokságon részt vesznek majd.”
 
 
A Volvo-kupára a jegymester.hu oldalon lehet jegyet vásárolni.

A férfiválogatott fölkészülése december 17-én kezdődik, egy nappal azután, hogy az utolsó BL-kör és a szegediek Euro Kupa-negyeddöntője véget ér. Rögtön egy kassai tornára utazik a válogatott, utána egy hétig Budapesten készül, majd Zágrábban lesz egy közös edzőtábora a horvátokkal. Aztán kis pihenőt kapnak a fiúk (egy napot), és utána utaznak Győrbe. Január 9-én utazik majd el Belgrádba a csapat, az E-b első mérkőzését január 11-én játssza.

Amint az minden évben, minden eddigi kilenc Volvo-kupa során megtörtént, most is magyar gólonként egy bizonyos összeget a magyar utánpótlás javára ajánl fel a Volvo. Ez most gólonként 100 ezer forintot jelent.


(Forrás: www.waterpolo.hu)


---------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 






























 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése