2015. december 7., hétfő

17. VÁLLALKOZÓK NAPJA - VOSZ-DÍJ 2015.

VÁLLALKOZÓK NAPJA - VOSZ-DÍJ 2015.
 
A partnerségről szólt a Vállalkozók Napja. Nem lesz a kereskedelemben előírt foglalkoztatás

Budapest, 1015. december 4. – A VOSZ akkor is a vállalkozók érdekeit képviseli, ha támogatja, és akkor is, ha kritizálja a kormányt - hangzott el a 17. Vállalkozók Napján. Az államnak pedig nem megnehezítenie, hanem megkönnyítenie kell a vállalkozók dolgát, amelynek érdekében a kormány és a VOSZ folyamatos párbeszédére van szükség.

 




A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók Napját. Az eseményen minden megye képviseletével mintegy 600 vállalkozó vesz részt – mondta el az ünnepséget megnyitó beszédében Ádám Imre. A VOSZ soros elnöke hozzátette: a szervezet egyet jelent a sokszínű, érdekképviseletet, szolgáltató valamint kulturális missziót egyaránt ellátó vállalkozói szövetséggel. A VOSZ neve egyben összeforrt a Prima díjakkal is. Ezekben a díjakban elemi erő van, amely képes a társadalom egészére jobbító hatással lenni.

Ádám Imre kifejtette: a VOSZ a vállalkozók szolgáltató partnere is egyben, amelynek legnagyobb sikere a mára nagy múltra visszatekintő Széchenyi Kártya megalkotása. A szervezet egyben a vállalkozók véleményének hordozója, amely hallatja hangját a gazdaságot érintő országos ügyekben.
 
„Különleges teljesítményt mutatnak fel a magyar vállalkozók, hiszen az állam működésének ellenére sikerül elérniük eredményeiket” – így köszöntötte a megjelenteket az eseményen Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: az állami bürokrácia, az állam egésze ma nem partnerként kezeli a vállalkozókat, ezen pedig változtatni kell. Az állam inkább megnehezíti a cégek helyzetét, semmint megkönnyítené, a bürokrácia megöli a vállalkozói kedvet – fogalmazott Lázár. Szerinte változás akkor lesz, amikor a NAV dolgozói tisztában lesznek azzal, hogy a fizetésüket a vállalkozóktól kapják.

Az államnak a párbeszédre kell törekednie a vállalkozókkal, akik egyben a legfontosabb szövetségesei is. Ebben a folyamatban a kormány számít a VOSZ tapasztalatára, javaslataira is – jelentette ki a miniszter. Ennek értelmében a legtöbb vitát kiváltott, 400 négyzetméterenként előírt kereskedelmi foglalkoztatási kötelezettségről Lázár kijelentette: nincs ilyen döntés, és nem is lesz mindaddig, amíg a kérdésről a kormány a vállalkozókkal nem állapodik meg erről. A kijelentést a közönség soraiban nagy taps fogadta.

Minden kormánnyal voltak vitáink, és minden kormánynak sikert kívántunk – jelentette ki a párbeszéd kapcsán Demján Sándor. A VOSZ ügyvezető elnöke ünnepi beszédében kifejtette: vállalkozói érdekképviseletként a feladatuk a vita, amely nem háborút jelent. Demján Sándor üdvözölte Lázár János az olcsóbb és hatékonyabb államra tett utalásait, és kijelentette: számtalan intézmény van felesleges létszámokkal feltöltve. A forrásokat nem erre, hanem inkább a gazdaság élénkítésére kellene fordítani, a bővített újratermelést bátorítani, és kedvező hitelekhez juttatni a vállalkozókat.

A gazdaság élénkítése azért is szükséges, mert az ország termelékenysége jelenleg nem megfelelő szintű – jelentette ki. Ennek javításához normatív adócsökkentés, bővülő teljesítmény kell. Az eredmény pedig az lesz, hogy az adósságot nem visszafizetjük, hanem kinőjük – tette hozzá az elnök.

A hagyományoknak megfelelően az esemény végén átadták az ország legkiválóbb vállalkozóinak a rangos díjakat. Az elismerések magas rangú állami és szövetségi kitüntetések, amelyeket csak a legjobb teljesítményt nyújtó gazdasági szereplők, vállalkozók kaphatnak meg országszerte – hangzott el az eseményen.

A kitüntetési ünnepségen köztársasági elnöki és nemzetgazdasági miniszteri elismerések átadására is sor került: a jelöltek Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést (1 fő), Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést (1 fő) és Magyar Gazdaságért díjat (9 fő) kapott e jeles napon. Az állami és tárca-kitüntetéseken túl, ebben az évben is a területi szervezetek, az országos szakmai szekciók, valamint a társszövetségek testületeinek javaslata és a VOSZ elnökség döntése alapján a legsikeresebb vállalkozók ,,az Év Vállalkozója” elismerésben (63 fő) részesültek.



(Forrás: VOSZ)


---------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 







































 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése