2015. december 7., hétfő

PRIMA PRIMISSIMA ÉS PRIMA DÍJAK - 2015.

PRIMA PRIMISSIMA ÉS PRIMA DÍJAK - 2015.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tizenhetedik alkalommal rendezte meg hagyományos év végi ünnepi eseményét, a Vállalkozók Napját, amelyre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó érkezett. A rendezvény mára a magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált, amely a vállalkozói szektor jelentőségét mutatja hazánk gazdasági életében. A vállalkozók kiemelkedő munkájának elismeréseképpen, az eseményen magas szintű állami és szövetségi kitüntetések átadására is sor kerül. Szintén ezen a napon kerültek átadásra a PRIMA PRIMISSIMA ÉS PRIMA DÍJAK is!




 



Előzmények

A gazdasági élet minden szereplője, így a vállalkozók szempontjából is nehéz év volt a 2015-ös esztendő. A MŰPÁban (Budapest), 2015. december 4-én megrendezett Vállalkozók Napja az idén is lehetőséget teremt arra, hogy rövid számvetés készülhessen az elmúlt időszakról és az ország előtt álló feladatokról, valamint a sikeresen tevékenykedő vállalkozói szféra szereplőit ünnepeljék; elkötelezettségüket, munkájukat, erőfeszítéseiket díjazzák ezen a neves napon.

A kitüntetési ünnepségen köztársasági elnöki és nemzetgazdasági miniszteri elismerések átadására is sor kerül: a jelöltek Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést (1 fő), Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést (1 fő) és Magyar Gazdaságért díjat (9 fő) kapnak e jeles napon. Az állami és tárca kitüntetéseken túl, ebben az évben is a területi szervezetek, az országos szakmai szekciók, valamint a társszövetségek testületeinek javaslata és a VOSZ elnökség döntése alapján a legsikeresebb vállalkozók az „Év Vállalkozója” elismerésben (63 fő) részesülnek.

***

VOSZ küldetése – „Három arca”

A VOSZ a magyar munkaadói érdekképviseletek közül a legnagyobb, tevékenysége 3 fő pillérre épül.

1. Az egyik a klasszikus munkaadói szövetség, amely gazdaságpolitikával foglalkozik, részt vesz a társadalmi párbeszédben, és a kormánnyal illetve a szakszervezetekkel immár 27 éve törekszik a vállalkozók érdekében eljárni.

2. Másodsorban a szolgáltató VOSZ-ról beszélhetünk, egy olyan unikális, különleges egységről, amelyben a VOSZ érdekképviseleti tevékenysége mellett annak szolgáltató szerepe érvényesül.

3. A VOSZ harmadik funkciója a kulturális misszió, amely a VOSZ talán legszimpatikusabb arca. A Prima Primissima Díjat Demján Sándor, a VOSZ Elnökségével egyetértve, 2003-ban, magánvagyonából alapította.
 
Ennek  keretében  10 éven át   10 kategóriában   évente   összesen  750 000 euró   került   kiosztásra.
A közönségdíjat évi 50 000 euróval minden évben Csányi Sándor, az alapítvány kuratóriumi elnöke finanszírozta. Az egyedülálló díjazást tovább gazdagították az alapítvány 5. és 10. éveiben kiosztott jubileumi elismerései. A 10 év alatt az Alapítvány így összesen közel 3 milliárd Ft-os összeggel támogatta a hazai tudományos, kulturális, művészeti és sportértékeinket. Az elismerés célja a kiemelkedő tehetségek pártoktól független támogatása, díjazása, valamint a nagyközönség figyelmének felkeltése kulturális és tudományos értékeink iránt. A díjkiosztó a hazai kulturális élet presztízs értékű eseményévé nőtte ki magát, ahol a pályázóknak is és a támogatóknak is rangot jelent a jelenlét, a jó ügyhöz való csatlakozás.

A díjat 2013-tól kezdve Csányi Sándor és az OTP Bank gondozza és finanszírozza tovább, a 10 kategóriában évente összesen immár 250 millió forinttal. A közönségdíjat Demján Sándor biztosítja a magánvagyonából.

A Prima Primissima Alapítvány sikeres működésének kiterjesztéseként a 2005. évtől a VOSZ létrehozta a Megyei (Regionális) Prima Díjak rendszerét. Az első megyék, amelyek csatlakoztak a Prima mozgalomhoz, tavaly tartották 10 éves jubileumi rendezvényeiket és hatodik éve, hogy mind a 19 megyében – illetve Budapest és Pest megye tekintetében összevontan, a Közép-magyarországi régióban – a vállalkozói közösség elismeri a helyi kiválóságokat, megyei városokat, kistelepüléseket választva a díjátadó gálák helyszíneiként. A Megyei (Regionális) Prima Díjak tehát mindenhol, a Prima Primissima Alapítvány által megadott 10 kategóriából legalább 3-ban átadásra kerülnek. A területi Prima díjak értéke 1-1 millió forint, amelyet különdíj és közönségdíj is kiegészíthet. A Megyei (Regionális) Prima Díjak célja, hogy a helyi kiválóságokat a figyelem középpontjába állítsa, munkájukat elismerje és országos és nemzetközi távlatú továbbfejlődésüket segítse: a Megyei (Regionális) Prima Díjasok a következő években országos Primákká, vagy akár Prima Primissimákká választhatók! Cél tehát a példaértékű lokálpatrióta szellemiség erősítése, a helyi kultúra kimagasló képviselőinek elismerése, elismertetése és példaképpé állítása, illetve támogatása a továbbfejlődésben. A díj bemutatja és népszerűsíti a követendő életműveket, kiemelkedő alkotásokat, továbbá segíti az érintett közösségek szellemi életének fejlesztését. A helyi közösségekben – ahol már a díjra való jelölést is komoly elismerésként értékelik – a díjátadó mára az egyik legrangosabb társadalmi eseménnyé nőtte ki magát.



(Forrás: VOSZ)


---------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA




































































































































 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése