2017. szeptember 27., szerda

ARS SACRA FESZTIVÁL 2017.



10 éves az Ars Sacra Fesztivál!

Az összművészeti rendezvénysorozat több mint hatszáz 
ingyenes művészeti, kulturális programmal várja az érdeklődőket, 
szerte az országban és a határon túl is. 




A fesztivált Hoppál Péter, az EMMI kultúráért felelős, helyettes államtitkára köszöntötte, majd Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM), péntek délután.

Magyarország egyik legértékesebb kulturális rendezvénye nemcsak a hazai egyházművészet legjavát képes összehozni évről évre, hanem az európai kultúra legmélyebb eredőihez, a keresztény-zsidó kulturális fundamentumokhoz tér vissza, és fontos küldetéstudattal bír e kultúra megőrzése, bemutatása, megújítása terén.

A fesztivál kiemelt programjai között szerepel Rohmann Ditta gordonkaművész és az Anima Musica kamarazenekar koncertje vasárnap a MOM Kulturális Központban (MOM KK), valamint Kocsis Krisztián zongoraművész Kocsis Zoltán-emlékkoncertje a budapesti Semmelweis Szalonban szintén vasárnap este.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész ebben az évben Veszprémben, a Szent Mihály-főszékesegyházban ad koncertet a fesztivál zárónapján.

Kiemelt irodalmi program Tallián Mariann és Lázár Balázs zenés, irodalmi előadása a kétszáz éve született Arany János tiszteletére. A balladaestet szombaton, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) lehet megnézni.

Budapest mellett idén is számos vidéki város csatlakozott a fesztiválhoz. Többek között Balassagyarmaton, Esztergomban, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Mosonmagyaróváron, Pannonhalmán, Székesfehérváron, Vácott és Veszprémben is lesznek kiállítások, koncertek, vezetett szakrális séták, előadások.

A fesztivál teljes programja megtalálható a fesztivál weboldalán. A programok ingyenesek, több rendezvényre azonban előzetesen regisztrálni kell.


(Forrás: MTI)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése