2017. szeptember 27., szerda

23. MENTŐKUTYÁS VILÁGBAJNOKSÁG

A magyar mentőkutyások a világ a legjobbjai között

A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének (MMSZOSZ) 
tagszervezetei kiváló eredményeket értek el az alsó-ausztriai 
Ebreichsdorfban rendezett, 
23. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon.





Ezüstérmes lett a romkutatás kategóriában Belényi Bea és Zen nevű mentőkutyája. A maximális 200 ponttól kettő ponttal elmaradva teljesítették a feladatot.

A Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet (IRO) minden évben megrendezi versenyét, amelyben a világ legkiválóbb mentőkutyás csapatai mérhetik össze tudásukat. Az idei bajnokságot szeptember 19. és 24. között tartották meg, melyen 65 csapat, romkutatás, területkutatás, nyomkövetés kategóriákban 149 team, köztük a Szövetség három tagszervezetének csapatai tizenegy mentőkutyás teammal vettek részt. A Kutyákkal az Életért Alapítvány (KÉA), a Mancs a Kézben Egyesület (MKE), az S.O.S. Mentőkutyás Egyesület (S.O.S. ME) csapatai kiválóan szerepeltek. Ismét bizonyították, hogy az önkéntes magyar mentőkutyásoknak a világon a legjobbak között van a helye.

A 149 csapatból 16 nyomkövető, 69 terület- és 64 a romkutató kategóriában indult.

A KÉA-PKKM versenyzője Belényi Bea, Zen nevű kutyájával romkutatásban 200/198 pontot, pályamunkában 100/87 pontot ért el így összesített 285 ponttal ezüstérmes lett! A MAK versenyzője Vida Zsuzsa Atlasz nevű kutyájával lett a 8. helyezett, a pályamunkában 89 ponttal, a romkutatásban 186 ponttal, összesen 275 ponttal. A 12. helyezett Dobák László és Pedro a KÉA versenyzője a pályamunkában 81 pontot, romkutatásban 186 pontot, összesen 267 pontot ért el. Dánffy Brigitta és Nápolyi lett a 15. helyezett, a KÉA-KMSME versenyzője, a pályamunkában 85 ponttal, romkutatásban 178 ponttal, összesen 263 ponttal. Pinkóczi Diána és Mangó, a MAK versenyzője 31. helyezett lett. A pályamunkáért 83 pontot, a romkutatásban 150 pontot, összesen 233 pontot kapott a bíráktól.

Előkelő helyezéseket ért el Salamon Klára Tara nevű mentőkutyájával, Zachár Erzsébet és McAfee, Erdélyi Judit és Ispán, Gáspár Ildikó és Szuszó, Peák Boglárka és Zombi, Szemes Zsuzsa és Cindy.

Csapatversenyben a magyar mentőkutyások közül a Kutyákkal az Életért Alapítvány csapata a negyedik helyen végzett.

Az MMSZOSZ delegációja is részt vett az ünnepélyes díjátadáson. Orlik Zoltán elnök kíséretében volt Ledinger Gusztáv alelnök, Regőczi László nagykövet, Czuh János, a Média Bizottság elnöke, Orlik Kitti PR vezető, Juhász Zoltán, a CSMKE elnöke, valamint több szövetségi önkéntes segítő is.


(Forrás: MMSZOSZ Sajtóiroda
További információ: Orlik Zoltán MMSZOSZ elnök. T.: +36 70 770 6997
http://magyarmentokutyasok.hu/
https://www.facebook.com/magyarmentokutyasok.hu/)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése