2017. január 10., kedd

HÉT DOMB FILMFESZTIVÁL KOMLÓN

AMATŐR ÉS PROFI ALKOTÓK MŰVEIT VÁRJÁK A HÉT DOMB FILMFESZTIVÁLRA

Amatőr és profi alkotók munkáit várják dokumentumfilm, animációs film,
kisjátékfilm, ismeretterjesztő, gyerek- és nemzetközi filmes kategóriákban
május 31-ig, az első alkalommal meghirdetett, komlói Hét Domb Filmfesztiválra.


,,Öröm számomra, hogy egy útjára induló új, művészeti fesztivál alapjait tehetjük most le" - emelte ki a kultúráért felelős államtitkár a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Hoppál Péter elmondta, hogy a fő kategóriákat elbíráló zsűriben Sára Sándor Kossuth-díjas operatőr, filmrendező, valamint Rófusz Ferenc (Oscar-díjas) és Ternovszky Béla rajzfilmrendezők foglalnak helyet, a gyerekfilmeket pedig a Gyenes Zsolt médiaművész, Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás zenész, fotóművész alkotta zsűri bírálja el.

Magyar Ferenc, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a filmfesztivált elsősorban azért hívták életre, hogy a magyarországi és a határon túli filmesek alkotásai nagyobb figyelmet kaphassanak.

Mint mondta, szeptember 18. és 21. között a közönség az előválogatón átjutott filmeket tekintheti meg napi, tematikus blokkokban, a fesztiválnak és majd a díjátadónak is helyet adó Komlói Színház- és Hangversenyteremben.

A felnőtt alkotók ismeretterjesztő és természetfilm, valamint dokumentumfilm kategóriában maximum 55 perc hosszúságú, szabadon választott témájú filmmel nevezhetnek, az animációs blokkba pedig bármilyen technikával készült, maximum 30 perc hosszúságú munkákat vár a zsűri. A kisjátékfilmesek műfaji vagy technikai korlát nélkül maximum 35 perc hosszúságú filmeket nevezhetnek, míg az egyéb kategóriába maximum öt perc hosszúságú klipek, reklámok, promóciók, filmelőzetesek vagy egyéb filmes munkákkal lehet jelentkezni.

A nemzetközi szekcióba a szervezőbizottság olyan külföldi filmalkotásokat vár, amelyek a többi kategóriák elvárásainak megfelelnek.

A gyermekfilmes pályázók öt kategóriában; animáció, dokumentum-, rövidjátékfilm, videoklip és egyéb kategóriában nyújthatják be filmjeiket, amelyeket a gyermekfilmezés és oktatás területén kiemelkedő munkát végező szakemberek bírálnak el.

A gyermekfilmes szekció díjátadója szeptember 21-én lesz, a felnőttek versenyének gáláját pedig másnap, szeptember 22-én tartják.

A fesztiválra egy alkotó egy kategóriában csak egy művel nevezhet január közepétől a komlomedia.hu weboldalon keresztül.



(Forrás: MTI)


--------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

--------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
főszerkesztő - KULTÚR-SZÍNTÉR -
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 






































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése