2015. február 6., péntek

MVM SIKER-NAP - SIKERRE HANGOLUNK!

SIKER - KICSIT MÁSKÉPP

MVM Siker-nap. Magyarországon még nem volt hasonló típusú rendezvény, amelyen a konferencia és a fesztivál elemeit keverve hiteles emberek osztják meg értékteremtő gondolataikat. A szervezők azonban úgy érezték, itthon is van igény egy olyan motivációs napra, amelynek keretében sikeres emberek beszélnek életútjukról, gondolataikról, érvényesülésükről.
 
Vendég: ARNOLD SCHWARZENEGGER

 


 

„A február 22-ei Siker-napon az élet különböző területein sikeres emberek elárulják sikerük titkát, ezáltal is ösztönözve a közönséget. Annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá legközelebb álló témát, Arnold Schwarzenegger mellett felkértük a magyar üzleti-, kulturális és sportélet prominens képviselőit, hogy a rendezvény keretében osszák meg tapasztalatikat és gondolataikat a sikerről” – nyilatkozta a Sikerember Sorozat Kft. ügyvezetője, Kiss Török Gergely, aki az Opel Dakar Team pilótáját, a sikeres Dakar-menőt és üzletembert, Szalay Balázst és csapatfőnökét, a marketingszakemberként is kiemelkedő Németh Ottót is felkérte előadónak a rendezvényre.
 
---

De vajon mit is jelent a siker egy tereprali-versenyzőnek, aki az utóbbi húsz évben számtalanszor megjárta a sivatagot?
 
„A siker jelentése: elérni valamit, amit célul tűztél ki magad elé. A sportban pedig általában a siker szinonimája: a győzelem. Általában, de korántsem mindig. Sportága válogatja. A Dakar-rali esetében például ezerféle arca van a sikernek – talán éppen annyi, mint ahányan rajthoz állnak a világ leghosszabb és legnehezebb sivatagi versenyén, hiszen minden egyes motoros, autós, kamionos induló más céllal áll oda a rajthoz. A tizenegyszeres győztes Stéphane Peterhansel számára kizárólag a győzelem jelent sikert, hiszen ő profi versenyző, az autósportból él, azért kapja a fizetését, hogy gyors legyen, hogy nyerjen, egy komplett gyár áll mögötte, amelynél a pénz nem számít, csak a siker. A motoros mezőny hátsó felében közlekedők számára sikert jelent túlélni egy-egy napot, megúszni súlyosabb technikai gondok, sérülések nélkül a szakaszokat, s este a motorjuk mellett nyugovóra térni, olykor átölelve a versenygépet, nehogy baja essen az éj leple alatt. S hogy számunkra mit jelent a siker? Röviden: kihozni a maximumot a lehetőségeinkből. Bővebben: megvívni és megnyerni a mindennapi csatákat nem csupán a verseny során, hanem előtte is. Főleg előtte – egyébként.” – mondta Szalay Balázs, aki a támogatói és médiaháttér megteremtéséről, egy nemzetközi szinten is elismert csapat felépítéséről, valamint a gyári és az „amatőr” csapatok közötti különbségekről is szót ejt majd.
 
---

S hogy mit jelent a siker egy terepralis sajtófőnök szemszögéből? Nos, alighanem egészen mást, mint amit egy versenyző sikernek gondol.
 
„Balázs győzni szeret, én azonban azzal is elégedett vagyok, ha egy-egy hosszú távú sivatagi versenyen célba ér a csapat. Számomra hatalmas siker – és persze felemelő érzés –, ha látom a fiainkat megérkezni a céldobogóra, legyen szó a Dakarról, vagy az Africa Race-ről. A sikereket a motorsportban – amelyben nem csupán az emberi tényező számít – egészen másként kell szemlélni, mint a többi sportágban, ezért is örülök, hogy a technikai sportok képviselői is lehetőséget kaptak arra, hogy a Siker-napon beszéljenek a sportágukról.” – mondta Németh Ottó marketingszakember, az Opel Dakar Team csapatfőnöke.
 
 
 
__________________________________________
 
(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése