2014. január 16., csütörtök

KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2014.)

KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2014.)


Célunk az első nyolc között végezni a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon.
 

 
A hivatalos célkitűzés szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott nyolc közé jutása a cél a vasárnap kezdődő dániai Európa-bajnokságon – hangzott el a Magyar Kézilabda Szövetség hazai esélyeket latolgató sajtótájékoztatóján. Az eseményen részt vett Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár is.

A kézilabda kiemelt látvány-csapatsportág, a futball után a második legnagyobb támogatást kapta a TAO-forrásokból. „A kézilabdapályán folytatott küzdelem kiválóan felkészíti a fiatalokat a valós életre, ezért is szeretjük és támogatjuk ezt a sportot. A Kormány 2012-ben és 2013-ban egyaránt 200-200 millió forinttal, 2014-ben pedig 2,5 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, amely 60 kiváló fiatalnak biztosít edzési és tanulási lehetőséget, ezzel is stabilizálva és erősítve a hazai kézilabdázást.” – fogalmazott Simicskó István.
 
 
Az államtitkár hozzátette: -a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram első ütemében 4 kézilabdás sportoló vehet részt, a kiemelt edzői programba 6 kézilabdaedző került be.

A sportpolitikus elmondta: óriási sportdiplomáciai siker a Bajnokok Ligája női négyes döntő és a 2014. decemberi, női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerése. Az államtitkár gratulált a Magyar Kézilabda Szövetség és a sportolók elismerésre méltó teljesítményéhez, hiszen női és férfi válogatottunk egyaránt Európa élmezőnyében teljesít.

A január 12-én rajtoló kontinensviadalon a magyarok Aalborgban először a spanyolok ellen kezdenek a csoportkörben, majd az izlandiakkal és a norvégokkal találkoznak. A kvartettből az első három jut a 12-es középdöntőbe, amelynek összecsapásait Herningben rendezik majd.
 
- Hol van már a tavalyi hó? – reagált Mocsai Lajos szövetségi kapitány egy német újságíró kérdésére, amely az Izland elleni mérkőzés kapcsán a londoni olimpiai negyeddöntő emlékeit idézte fel. A tavalyi, sőt, már a tavalyelőtti hó is elolvadt, megérkezett viszont a friss Aalborgba: hétfőn délután kisebb hófúvásban indult el a magyar csapat az edzésre, bár a megérkezést nem fenyegette veszély, lévén a csarnok a hoteltől mindössze öt percre van busszal, igaz, a mintegy két órával későbbi visszainduláskor már mintegy tíz centis volt az utakon a hóréteg.
 
 
A mieink pörgős taktikai edzésen vettek részt, amelyen az Izland elleni védő- és támadótaktika gyakorlására helyezte a súlypontot a szakmai stáb. A levezető gyakorlatoknál a pálya mellett elhelyezett sebességmérő órával viaskodtak a magyar játékosok, a különversenyben az egyaránt 112 kilométer per órás bombákat megeresztő Ancsin Gábor és Császár Gábor előtt az első meccs fáradtságát magában nem hordozó Zdolik Bence végzett az élen, aki 119-cel „akasztotta ki” az órát. A komoly munka mellett a hangulatra sem lehetett panasz a tréningen, a csapat pedig immár teljes erejével az Izland elleni csatára koncentrál.


(MTI/Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság/MKSZ)

------------------------------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése