2018. szeptember 6., csütörtök

MÉG A VILLAMOS IS MOSOLYOG

„Még a villamos is mosolyog“ – közös kampányt indított a BKK és a Mosoly Alapítvány

A Mosoly Alapítvány több mint 20 éve nyújt lelki segítséget a súlyosan beteg 
gyermekeknek ingyenes terápiás foglalkozásaival. A Budapesti Közlekedési 
Központ (BKK) Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával a 2018. 
szeptember 5-én elindult, egyhónapos „Még a villamos is mosolyog” kampánnyal 
segíti az alapítvány céljainak elérését: a Combino villamosok is mosolyognak 
a gyermekekre, az ügyfelekre és a világra. Ezzel az orvosi kezelést kiegészítő, 
hiánypótló terápiát szeretnék közelebb hozni az emberekhez. Az ügyfeleknek 
lehetőségük van a 13 BKK ügyfélcentrumban elhelyezett perselyekbe 
adományokkal segíteni – az alapítványon keresztül – a beteg gyermekek gyógyulását.





Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az esemény sajtótájékoztatóján tartott beszédében elmondta, hogy csak az a város lehet sikeres, amelyben jó gyermeknek lenni, ezért Budapest városvezetése arra törekszik, hogy ez meg is valósuljon. Ennek érdekében több, a családokat támogató kezdeményezést támogat a főváros. Különösen fontos ez a betegséggel küzdő gyermekek esetében.

A BKK vezérigazgatója, Dr. Dabóczi Kálmán kiemelte, hogy a villamosokon megjelenő mosoly arra figyelmeztet bennünket, hogy nap mint nap tudatosan figyeljünk egymásra, különösen azokra, akik valamiben hiányt szenvednek. Kiemelte, a hasonló akciókkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a főváros közlekedésszervezése nem csak technikai kihívás, az emberségről, a mindennapok élhetőbbé tételéről is szól.

A kezdeményezés alapját adó Mosoly Alapítvány vezetője, Adorján Katalin elmondta, a kampány segít abban, hogy beszélhessünk a beteg gyerekek lelki gyógyításának fontosságáról, hiszen az jelentősen hozzájárul a fizikai gyógyulásukhoz. A gyerekek a mese, a zene, a mozgás és a rajz nyelvén üzennek fájdalmaikról, félelmeikről, és a terápiákon képessé válnak a betegség okozta trauma feldolgozására. Az alapítvány vezetője hozzátette, minden gyermeknek van egy története, és nem tudhatjuk, hogy a villamoson velünk szemben ülő kisgyerek mosolya mögött milyen történet bújik meg. Az alapítvány célja, hogy a terápiáikon részt vett beteg gyerekek idővel ugyanúgy mosolyogjanak, mint egészséges társaik.

A kezdeményezést támogató BKV Zrt. társasági kapcsolatok irodavezetője, Székelyné Pásztor Erzsébet kiemelte, hogy a BKV elkötelezett a gyermekek támogatása iránt, így ettől a kezdeményezéstől azt remélik, hogy sok mosolyt csal majd a kisgyermekek arcára.

A kampány plakátjainak ingyenes hirdetési felületet biztosító JCDecaux vezérigazgatója, Samu Tímea beszédében hangsúlyozta, megtiszteltetés, hogy ehhez a nemes ügyhöz ajánlhatja fel a JCDecaux a reklámfelületeit azért, hogy a Mosoly Alapítvány üzenetei minél több emberhez jussanak el.

A Mosoly-terápiák célja, hogy a gyermekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen kezdjék a testi gyógyulás folyamatát. Egy betegség különösen kiszolgáltatottá tesz egy gyermeket. A Mosoly Alapítvány, a BKK és a JCDecaux a „Még a villamos is mosolyog” kampánnyal igyekszik tudatosítani az emberekben, mennyire fontos az élet minden területén figyelni a gyermekekre, nem csupán akkor, amikor betegek.

A BKK a kampány során, a járműveken felhívja a figyelmet a Mosoly Alapítvány munkájára és Mosoly-terápián részt vett gyermekeket mutat be, akik ugyanúgy mosolyognak a világra, mint olyan társaik, akik ilyen komoly betegségen nem estek át. A kampány ideje alatt a BKK 13 ügyfélcentrumába leplombált perselyeket (műanyag urna) helyez ki, melyek segítségével adományt gyűjt a Mosoly Alapítvány számára. A persely mellett található mosolygó arcot ábrázoló matricák szabadon elvihetők. A kampányban szereplő plakát témájának ötlete és a grafikai megvalósítás is Gálik Péternek és az IDEATIME ügynökségnek köszönhető.


Budapest, 2018. szeptember 5.


Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.
Mosoly Alapítvány
JCDeacaux


(Forrás: www.bkk.hu)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése