2018. szeptember 30., vasárnap

AZ ÓZON VILÁGNAPJA (2018.)

Az Ózon Világnapja - Éghajlatváltozás és egészség

2018. szeptember 18-án az Ózon Világnapja alkalmából „Éghajlatváltozás 
és egészség” címmel rendezett konferenciát az MTA Társadalomtudományi 
Kutatóközpont Szociológia Intézete (MTA TKSZI).



A konferencián 8 fővel az NKE Katasztrófavédelmi Intézetének I. évfolyamos, iparbiztonsági szakirányú, polgári szakos hallgatói vettek részt a Környezetvédelem tantárgy keretein belül, Kirovné Dr. Rácz Réka tűzoltó őrnagy asszony vezetésével. A Katasztrófavédelmi Intézet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hallgatók megismerjék az éghajlatváltozásból származó kockázatok kezelésének katasztrófavédelmi szempontú megközelítéséhez alapvetően szükséges, tudományos ismereteket.

A konferencia célja volt, hogy bemutassa az éghajlatváltozás és az erős UV-sugárzás kockázatait, hatásait az egész élővilág vonatkozásában, valamint hogy elemezze, milyen társadalmi válaszok születtek az éghajlatváltozás kockázatainak csökkentése érdekében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára, Dr. Botos Barbara előadásában hazánk éghajlatpolitikai célkitűzéseit mutatta be és hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás egy veszély-sokszorozó probléma, aminek vizsgálati területei interdiszciplináris megközelítést igényelnek.

A konferencián elhangzott, további előadások szerteágazó aspektusokból közelítették meg az éghajlatváltozás problémáját, az ózon történetétől, a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia és a nyári rendkívüli időjárási események kapcsolatáig. Az előadók felhívták a figyelmet arra, hogy milyen éghajlatváltozással kapcsolatos események zajlottak az idei évben, kitértek azok értékelhetőségére, továbbá elemezték, hogy milyen további társadalmi és természeti változásokra kell számítanunk az elkövetkező évtizedekben.

A hallgatók elmélyült tudományos ismereteket szerezhettek a tantárgyhoz kapcsolódóan, amely a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás, a szélsőséges időjárási események és a katasztrófavédelem újszerű kihívásainak összefüggéseit is vizsgálta.


(Forrás: NKE, MTA TKSZI)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA





































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése