2018. augusztus 10., péntek

VII. ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA (2018.)

Idén augusztus 31-én rendezik meg a VII. Állatkertek Éjszakája nevű, 
országos rendezvénysorozatot, amelyre 12 magyarországi állat-bemutatóhely 
készül változatos és izgalmas, esti programokkal.A vakáció végén, de még az iskolaidő előtt szeretnének kedveskedni a magyarországi állatkertek a családoknak, amelyeket idén hetedik alkalommal várnak látványetetésekkel, különleges állatok simogatójával, nem mindennapi fényekkel és az állatkertek máskor nem látható titkaival – emelte ki Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója a rendezvényt bemutató, csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

A programban idén is budakeszi, két budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek vesznek részt.

Persányi Miklós elmondta, hogy a fővárosi állatkert 19 órától éjfélig tart nyitva, ebben az időben a kert különböző pontjain, 23 helyszínen zajlanak programok. Lesz - többek között - esti fókashow, elefánttorna, találkozás a cukormókusokkal és a szakállas agámával, alkonyati látogatás a lepkekertben, de meg lehet nézni a ,,jégbe zárt vadállatokat”, a lángidomárokat és a fényvarázslatot is. A Holnemvolt Vár idén első alkalommal kapcsolódik be a sorozatba, ott ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek.

A budapesti Tropicariumban meg lehet nézni többek közt a kőhalak, az aligátorok, a kígyók, a ráják és a murénák etetését, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban bátorságpróbát szerveznek, ahol - többek között - meg lehet kóstolni különböző rovarokat, virágokat és a majomkenyeret is. A kisvasút egész éjjel közlekedik, ahogyan a Vidámpark játékai is üzemelni fognak.

A győri Xantus János Állatkertben a ragadozókat, például a jaguárokat, tigriseket, medvéket és oroszlánokat etetik meg a közönség szeme láttára, a hüllőházban a ,,Tapizoo” ládában lehet majd kitapogatni, mit rejtettek el a dolgozók, de ,,nem szeretem” állatok bemutatójával is készülnek.

A Kecskeméti Vadaskertet fáklyákkal világítják ki az estére, amely szakvezetésekkel indul a majmoknál, a rókáknál, az oroszlánoknál, de a növényevő állatok etetését is meg lehet majd tekinteni. Este a Csörömpölők Együttes ad koncertet, de lesz hüllő-show, madárbemutató és állatsimogató is.

Miskolcon a természetes élővilágot szeretnék közelebb vinni a közönséghez, ezért a helyszínre látogatók - a hagyományos esti programok mellett - a Bükki Nemzeti Park és a Magyar Madártani Egyesület munkatársainak közreműködésével a szomszédos Bükk-hegység rovarvilágával, rovarevő faunájával és éjjeli ragadozómadaraival is megismerkedhetnek.

A Pécsi Állatkertben csillagot lehet majd vizsgálni, vagy madarász túrán részt venni, de tűz-zsonglőr bemutatóval, bátorságpróbával, kincskereséssel, gyerekszínházi előadással, klasszikus zenei koncerttel és családi kézműves foglalkozásokkal is várják a kicsiket és nagyokat.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban az akváriumok világát ismerhetik meg az érdeklődők a ,,Hold-fény túrán”, lesz továbbá kishajós kirándulás, a gyakorlott búvároknak pedig idén is lesz lehetőségük akváriumi merülésre.

A Szegedi Vadasparkban már hagyomány a nyári hónapok egyik szombatján az ,,Éjszakai állatkert”, így nem lesz nehéz az eddig is népszerű, egyedülálló hangulatú rendezvényeknek helyet adni: az oroszlán és Ottó, a műzebra találkozása; az ázsiai elefántok érkezése, több különleges állat látványetetése stb.! Emellett a növényevők etetését is megfigyelhetjük, és talán a hiénák hátborzongató kacagásának is fültanúi lehetünk.

A Veresegyházi Medveotthonban pedig családi ügyességi versenyekkel, valamint ,,farkasordítással, hollókárogással és medvevicsorgással” várják a zseblámpával érkező, bátor látogatókat.


(Forrás: MTI)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA


1 megjegyzés:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi campuchia cũng như ship hàng amazon đức uy tín với kinh nghiệm mua hàng trên amazon cũng như dịch vụ mua hàng trên pandora úc và giải đáp mua vòng tay pandora chính hãng ở đâu uy tín.

    VálaszTörlés