2018. augusztus 20., hétfő

A MAGYAR ÁLLAMISÁG ÜNNEPE ÓPUSZTASZEREN (2018.)

Isten éltessen Magyarország! – Augusztus 20-a Ópusztaszeren

A Feszty-körkép a nehéz kezdetekről mesél, Ópusztaszer visszavezet azokhoz
a gyökerekhez, amelyeken nyugszik Szent István államalapító munkája. Azé
a nemzetformáló királyunké, akinek tetteiből, művéből világosan látszik,
hogy a hazáját szerető ember szilárd hittel, akarattal sorsformáló, igazi
teremtő munkát vihet véghez – kezdte ünnepi beszédét Farkas Sándor, az
Agrárminisztérium miniszterhelyettese az ópusztaszeri Nemzeti Történeti
Emlékparkban rendezett, augusztus 20-ai ünnepségen.
Első királyunk, Szent István megkoronázásával a magyar nép a keresztény hitben egyesült Európa népeivel. Azóta Magyarország a keresztény Európa szerves része. Ez biztosította a magyarság fennmaradását és évszázadokon át betöltött meghatározó szerepét – idézte a miniszterhelyettes a Szent Koronáról szóló törvény szövegét. Mint fogalmazott, a magyar államiság ünnepe az ország elmúlt több mint ezeréves történetében mindig is fontos volt a magyar emberek számára. Napjainkban talán még fontosabb, mint valaha, hogy megünnepeljük és éberen tartsuk a Szent István munkájának alapjain nyugvó nemzeti egységet, s kövessük az általa kijelölt, keresztény utat.

Farkas Sándor hangsúlyozta: a magyar nemzet egységként és elsőként állt ki saját szuverenitása mellett az európai országok sorában. Mindenki érezte és érzi – ahogyan az elmúlt évszázadok is bebizonyították: Magyarországnak a múltban és a jelenben is több küldetése van. Mindannyian tudjuk, hogy ma államiságunk, nemzeti identitásunk, a nemzethez tartozás megélése fontosabb, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Csak így maradhatunk meg egységesen gondolkodó, az anyaföldért, honfitársainkért elkötelezett nemzetként.

A magyar állam az évszázadok során, feltartóztatva a Nyugat elleni támadásokat, hozzájárult a keresztény világ fejlődéséhez – hangoztatta a miniszterhelyettes. Nekünk, magyaroknak nagy a felelősségünk. Korunk társadalmi történései, napjaink eseményei, és államalapításunk ünnepe több dologra kötelez bennünket. Mindannyiunknak, akik ma együtt ünneplünk, az ország vagy a világ bármely pontján is legyünk. Magyarként elkötelezetteknek kell lennünk hazánk jövője, a nemzet sorsa, magyar nyelvünk és keresztény kultúránk védelme, a nemzet gyarapodása iránt – mondta Farkas Sándor.

Összefogással és szorgalommal óvjuk meg és építsük tovább mindazt, amit elődeink ránk hagytak. Ennek a hatalmas kihívásnak a teljesítéséhez merítsünk erőt államalapításunk és Szent István király ünnepéből, s az ünnepen tapasztalt egységből! Merítsünk erőt, hogy az utánunk jövő generációk évszázadok múlva is tudják azt mondani: Isten éltessen, Magyarország!(Forrás: AM Sajtóiroda)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 

 
  


 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése