2018. július 30., hétfő

BUDAPESTI BIRKÓZÓ VILÁGBAJNOKSÁG (2018.)

Száz nappal a Budapesti Birkozó Világbajnokság (BBVB) rajtja
előtt sajtótájékoztatót tartott a VB szervező bizottsága a budapesti
Városliget Caféban, 2018. július 11-én.Az eseményen Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára bejelentette, hogy Nenad Lalovicsnak, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökének, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága tagjának, valamint Kulcsár Krisztiánnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének a meghívására, októberben Budapestre látogat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke. A főtitkár kiemelte, hogy Thomas Bach magyarországi látogatása hatalmas megtiszteltetés a sportágnak, s természetesen a magyar sportnak is.

Németh Szilárd köszöntötte a megjelent vendégeket, sportolókat, valamint a sajtó képviselőit. Mint mondta, a megnyitó a Nemzeti Színházban lesz. A Nemzetközi Szövetség is ott fog ülésezni, és tisztújító közgyűlés is lesz. Ezután díjakat és emléklapokat adott át tehetséges birkózó uraknak és hölgyeknek.

A szakági beszédek sorát Gulyás István, szabadfogású szövetségi kapitány kezdte, majd Sike András, kötöttfogású szöv. kapitány folytatta, míg a hölgyek edzője, Ritter Árpád megköszönte a díjazott lányok és hölgyek helytállását, valamint a leendő edzőtáborokról és az ott várható, erős tréningről beszélt.

Ezután bemutatták az ízléses, gyönyörű színű, sportolói öltözékeket is!

Az októberi Budapesti Birkózó Világbajnokság szervezőbizottsága az esemény közösségi oldalán keresi a világesemény kabalaállatának (ChampLion-nak) hazai nevét.

A kabalaoroszlán névadójának jutalma egy válogatott melegítő, valamint a világbajnokságra szóló jegyek is gazdára találnak.

A mindhárom szakág: a kötöttfogás, a szabadfogás, valamint a női birkózás legjobbjait felvonultató BBVB-t 2018. október 20-28. között, a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.


(Forrás: MTI)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése