2018. május 30., szerda

15 ÉVES A PANORÁMA VILÁGKLUB - VIII. MAGYAR VILÁGTALÁKOZÓ

15 éves a Panoráma Világklub - VIII. Magyar Világtalákozó

Véget ért a VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata;
Fergeteges tíz nap, amely összetartotta a magyarságot!





2018. május 21-én, Pünkösd másnapján, hétfőn, hálaadó istentisztelettel, Wass Albert Emlékszobor avatással, majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban és az Erdei Vendégházakban tett látogatással, valamint a Feszty-körkép megtekintésével ért véget a VIII. Magyar Világtalálkozó május 12-től május 21-ig tartó, tíz napos rendezvénysorozata.

A „ határtalan összefogás értékeinkért” jelmondat szellemében, megrendezett programok Budapesten a Stefánia Palotában, a Magyar Tudományos Akadémián, a Millenium Centerben és az OKISZ-székházban zajlottak, vidéken pedig Ópusztaszer, Szeged, Hollókő, Szécsény, Nagylóc, Aranyosapáti és Tápióbicske adott otthont a rendezvényeknek. A Világtalálkozó Díszünnepségének ismét a Stefánia Palota Színházterme adott otthont, itt kerültek átadásra, egy három órás gálaműsor keretében ,,A Világ Magyarságáért” közéleti és művészeti díjak; a „Tiszteletbeli Magyar” cím; és az „Összefogás a Magyarságért” díj.

Az eseményeken sok ezren vettek részt, mintegy negyven országból, államból érkeztek magyarok és külföldiek, a többi között: Ausztráliából, Új-Zélandról, Kuvaitból, Algériából, Indonéziából, Argentínából, Floridából, New Yorkból, Mauritániából, Svájcból, Spanyolországból, Norvégiából, Svédországból stb. - és természetesen a határon túli magyar közösségekből és a magyarországi városokból, falvakból.

A tíznapos eseménysorozat a határokon átívelő kapcsolatteremtés és együttműködés fesztivál jellegű rendezvénye, amelyen a kultúra, a közélet, a gazdaság és a civilszféra szereplői találkoznak: hidat építve a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között, s meghívták az eseményekre a Magyarországgal barátságot ápoló, külföldi országok képviselőit.

A rendezvénysorozat megszervezésében a 15 éves évfordulóját ünneplő Panoráma Világklub öt kontinens mintegy 95 országát, államát átölelő, közel 240 társklubja mellett társrendezőként és együttműködő partnerként számos civilszervezet, önkormányzat, intézmény, cég működött közre – az eseményeket kiemelt figyelem övezte a különféle médiumok részéről. Az esemény képes beszámolói megtekinthetők majd a Világtalálkozó és a Világklub honlapjain (www.vilagtalalkozo.hu – www.vilagklub.hu) és Facebook (www.facebook.com/vilagtalalkozo) oldalán.



(Forrás: www.vilagtalalkozo.hu)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA 
a 2018. május 21-i zárónapról





















































































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése