2017. március 24., péntek

AZ ÉV GYÓGYSZERÉSZE 2017.

Az Év Gyógyszerésze 2017.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MGYOSZ) koordinálásával a
Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYTT), a Magyar Gyógyszerészi
Kamara (MGYK) - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - 7. éve pályázati
kiírást tettek közzé ,,Az Év gyógyszerésze”címmel.
 
 
Céljuk a gyógyszerész szakma támogatása, a díjat elnyert gyógyszerész munkájának elismerése és szakmai rang nyújtása a munkájához. Olyan gyógyszerészek jelentkezését várják, akik kreatív, innovatív megoldásaikkal, ötleteikkel hozzátesznek a szakma fejlődéséhez. A pályázatra jelentkezni március 23-tól augusztus 20-ig lehet.

Az Év Gyógyszerésze kampányindító sajtótájékoztatón Dr. Mikola Bálint, a szövetség elnöke elmondta, hogy a tavalyi pályázatok nyertesei akkreditált továbbképzéseken lépnek föl, publikációkat készítenek, országos nyilvánosságra tesznek szert. Az elmúlt évek alatt elért eredmények jelentősek a gyógyszerbiztonság, a gyógyszeres terápia hatékonyságának segítése, növelése és a beteg-edukáció területein.

Az idei pályázat fókuszában a következő témák állnak: a gyógyszeralkalmazás, a beteg egészségértési funkciója, a betegek együttműködése a gyógyszeres terápiában, és a minél nagyobb egészségnyereség elérése. A cél olyan praxisközösség kialakítása, amelyben mindegyik résztvevő - az orvos, a gyógyszerész és a beteg - a lehető leghatékonyabban együttműködik a gyógyulás érdekében. Ennek felépítéséhez az OÉGYI támogatását is kérik.

Továbbá keresik az utat, hogyan lehet a társadalmat úgy szocializálni, hogy a betegség megelőzése, az egészség megőrzése legyen szem előtt. Kiemelt fontosságúnak tartják a tudatosság és önmenedzselés képességét.

Az elektronikus rendszer kötelezően bevezetésre kerül november elsejével. A gyógyszerész szakma az e-recept előnyének a nyomon-követhetőséget tartja, amivel az adherencia szabályozhatóbb lenne. Körülbelül 100 receptből 80 kerül kiváltásra, ami egészségvesztéshez vezet. Egyedüli aggodalmuk a rendszer időigényessége, ami korlátozza a betegre szánható időt, amely így a gyógyszerész-beteg kapcsolat rovására megy.


--------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

--------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 






























































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése