2016. november 10., csütörtök

MINŐSÉG-INNOVÁCIÓ 2016 - DÍJÁTADÓ ÉS KONFERENCIA

,,EURÓPAI MINŐSÉG HÉT 2016”
,,Minőség-Innováció 2016” - Díjátadó és Konferencia

Finnország Államelnöke – a finn minőségügyi partnerszervezet (Excellence Finland) kezdeményezése alapján – 2007-ben indította útjára a „Minőség-Innováció” pályázatot. Finnország sikeres kezdeményezéséhez azóta csatlakozott: Svédország, Lettország, Észtország, Csehország, Magyarország, Izrael és Kazahsztán, Litvánia és Spanyolország (Baszkföld), valamint az idei évtől kezdve Kína és Thaiföld.



2016. november 9-én, a Gellért Szállóban megtartott, ez évi nemzeti díjátadó-konferencián Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára „A minőség és innováció helye és szerepe a hazai gazdaságfejlesztésben” címmel tartott nyitó előadást. Ezt követően Magyarország „Minőség Innováció 2015” Nemzetközi Fődíjasainak előadása következett, melyeket Dékány Donát, az evopro Busz Kft. ügyvezető igazgatója „Minőség és innováció az elektromos autóbusz-gyártásban” címmel és Dicső László, Alsómocsolád polgármestere „Alsómocsolád – az innovatív vállalkozó falu” címmel tartotta. Azután került sor A „Minőség-Innováció 2016” nyertes pályázatainak bemutatására és a „Minőség-Innováció 2016” pályázat díjainak átadására.

A nemzeti díjnyertesek és az elismerő oklevélben részesültek pályázatainak rövid leírása az EOQ MNB honlapján megtekinthető (http://eoq.hu) .

A rendezvényen kiállítással szerepelt a „Minőség-Innováció 2016” pályázat elismerésben részesülő résztvevőinek többsége.

Magyarország a nemzetközi pályázatba – az EOQ MNB közreműködésével – 2013-ban kapcsolódott be: évente az összes pályázat közel 10%-át magyarországi szervezetek nyújtották be, melyek közül az elmúlt két évben 2-2 pályázó nemzetközi díjnyertes, valamint 2015-ben nemzetközi fődíjas lett. A bekapcsolódás alapvető célja a hazai versenyképesség növelése, a vevőorientált minőség fejlesztését szolgáló innovációk elismerésével.
 
A „Minőség-Innováció 2016” nemzeti és nemzetközi pályázatban való részvétel: nagy-; kis- és közép-, valamint mikro-vállalati; továbbá közszféra és non-profit; oktatási; egészségügyi és szociális szférában működő szervezetek kategóriában több előnnyel jár, melyek közül kiemelendő az innovációs megmérettetés és a benchmarking. A díj elnyerése nagy marketing értéket jelent mind a nemzeti, mind a nemzetközi szintű győztesek számára. 2015-től kezdve csak az egyes kategóriák nemzeti díjnyertesei nyernek jogosultságot a nemzetközi pályázaton való részvételre. A 2016. évi nemzetközi díjkiosztó gálára 2017. február 2-án, Prágában kerül sor.

Ebben az évben nemzeti szinten lehetett pályázni  a „Minőség- Innovatív Vállalat 2016” címre is. Ez az egész vállalat vagy szervezet minőségorientált, innovatív működését elismerő Díj, amely az Irányító Bizottság (Steering Committee) jóváhagyásával, Pilot-jelleggel kerül bevezetésre. Kedvező tapasztalatok esetén ezt a pályázati modellt később a résztvevő országok is átveszik.


(Forrás: http://eoq.hu)


----------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

----------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 

























 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése