2015. október 31., szombat

ASTELLAS-DÍJ - AZ ÉV ORVOSA 2015 PÁLYÁZAT

ASTELLAS-DÍJ - AZ ÉV ORVOSA - ÉS EGYÉB DÍJAK (2015.)

A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ), a Magyar Kórházszövetség és az Astellas Pharma Kft. ,,Az év orvosa 2015"​​, a ,,Média az Orvosokért 2015" és az ,,Astellas Gyermekrajz Pályázat" témában közös, pályázatindító sajtóreggelit tartott.​
 



Kilencedik alkalommal indul útjára a kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményeket bemutató ,,Astellas-díj – Az év orvosa" pályázat. Az elmúlt nyolc esztendő során beérkezett, kétezernél is több betegtörténet, a közel másfél ezer felterjesztett orvos és a negyven díjazott továbbra is megerősít bennünket abban, hogy a 2006-ban elindított kezdeményezésünk mára igazi összefogássá érett. A betegtörténeteken és a szakmai felterjesztéseken keresztül olyan kiválóságokat ismerhettünk meg, akik teljesítményük, elkötelezettségük, betegszeretetük és hivatástudatuk okán a gyakorló orvosok, valamint a ma még csak pályára készülő medikusok példaképeivé váltak.

Tavalytól – a De Châtel Rudolf-emlékdíj alapításának köszönhetően – a pályázat lehetővé teszi, hogy a betegek saját történetük megírásával és beküldésével már ne csak egy konkrét orvost, hanem akár egy teljes osztályt, vagy részleget is felterjesszenek. Idei újdonság, hogy a közönségjelöltek értékelése során a jelölt orvosok korábbi jelöléseinek száma, valamint az egy jelölthöz köthető betegtörténetek száma egyaránt nagyobb hangsúlyt kap. Így betegek által több éve elismert, hálás betegkörrel rendelkező orvosokat a betegközösségek mostantól még nagyobb eséllyel segíthetik a díjazottak közé.

A sajtóreggelin – immár hagyományosan – a hazai egészségüggyel kapcsolatos pozitív híradásokat népszerűsítő Média az orvosokért pályázat, valamint kiváló hazai gyermekorvosainkat bemutató Astellas Gyermekrajz Pályázat is meghirdetésre kerül.

A rendezvényen​ ​vendégei voltak: Dr. Velkey György, az Év orvosa pályázat fővédnöke, Prof. Dr. Perner Ferenc, az Év orvosa pályázat szakmai zsűrijének tiszteletbeli elnöke, Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ ügyvezetője, Vas Katalin, a Móra Könyvkiadó kiadóvezetője és Dr. Kókai-Nagy Ákos, az Astellas-díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.


(Forrás: www.astellasdij.hu)


---------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 






































 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése