2015. május 21., csütörtök

KEDVENC PATIKÁM 2015.

KEDVENC PATIKÁM 2015.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége – a Roche Magyarország Kft. támogatásával – ismét felhívást tesznek közzé a „Kedvenc Patikám” cím elnyerésére.A KAMPÁNY CÉLJA

A kampány legfontosabb célja a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése.

Ismételten a patikai munkára és a szolgáltatást igénybe vevő betegek érdekeire kívánjuk felhívni a figyelmet, illetve a feleket egymáshoz közelebb hozni minőségi fejlesztések által, mely azonban az elégedettséget befolyásoló tényezők ismerete nélkül nem lehetséges.


A KAMPÁNY FELTÉTELEI

A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre szavazni a www.kedvencpatikam.hu weboldalon (a Szavazás oldalon), illetve a médiában található kérdőívek kitöltésével, és beküldésével lehet.

A kampány 2015. szeptember 30-ig tart, a szavazatokat ezen a napon még le lehet adni.


A KAMPÁNY TARTALMA

Általános adatok:
- a szavazatok leadása teljesen anonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell közölniük
- új patika adatbázisban történő rögzítésére lehetőség van a www.kedvencpatikam.hu oldalon keresztül
- a szavazatokat a médiában, illetve a patatikákban is megtalálható szórólapokon keresztül, postai úton is leadhatják az érdeklődők

A résztvevő patikák saját népszerűsítési kampányokat folytathatnak személyes megkeresések és közösségi lehetőség felhasználásával egyaránt a lehető legnagyobb ismertség elérése érdekében.

A kampány időtartama, a szavazatok leadási ideje 2015. szeptember 30-ig lehetséges.

A "Kedvenc Patikám" cím díjátadójára a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége XXV. kongresszusán kerül sor.


Kedvenc Patikám 2015. - kampányindító sajtótájékoztató

Torjai Gábor kiemelte, hogy a Kedvenc Patikám kampány idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre, melynek legfontosabb célkitűzése a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése. A patikai munkára és a szolgáltatást igénybe vevő betegek érdekeire kívánjuk felhívni a figyelmet, illetve a feleket egymáshoz közelebb hozni minőségi fejlesztések által, mely azonban az elégedettséget befolyásoló tényezők ismerete nélkül nem lehetséges. Ismertette a szavazással kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat: a szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár, melyekre szavazni a www.kedvencpatikam.hu weboldalon, illetve a médiában található kérdőívek kitöltésével és beküldésével lehet.

Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke sikerként számolt be arról, hogy a média közbenjárásának is köszönhetően megvalósult az az áttörés, melynek célkitűzése volt, hogy tudatosuljon a társadalom tagjaiban, a patikai gyógyszerészek komoly szakmai háttértudással rendelkeznek. Továbbá eljutott a híre az emberekhez annak is, hogy magas szintű szakmai szolgáltatási fejlesztések indultak meg. A beteg–orvos–gyógyszerész együttműködés egyre szorosabban dokumentált formában, megfelelő protokollok mentén működik, melyben kiemelt szerep jut a főleg idősebb korú, több betegségben szenvedő pácienseknek, ahol több hatóanyag együttes működésének megfelelő összehangolása a cél. Dr. Mikola Bálint hozzátette: a gyógyszerellátásban nagy gondok nincsenek, az alapellátásban pedig a nagyobb szerepvállalásra törekednek – így valósítható meg a gyógyszertárakban nyújtott, azonnali segítségnyújtás.

Dr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke elégedettséggel állapította meg, hogy a gyógyszerészet területén elindult egy olyan folyamat, melynek köszönhetően tudás alapú szolgáltatást tudnak biztosítani a gyógyszertárakban. Az elmúlt 10 esztendőben olyan programok kidolgozására került sor, mely érintette többek közt a diabétesz, a hipertónia, a koleszterin, az elhízás, a metabolikus szindróma témaköreit is. A jelenleg futó uniós projektek keretein belül 15 területen (például a várandós gondozás, bőrgyógyászt, allergia stb.) kerültek kidolgozásra standard irányelvek, melyek gyakorlati tesztelése folyik - jelenleg 50 patika részvételével. A projektek informatikai támogatást és fejlesztést is kapnak, melynek köszönhetően megvalósulhat egy átfogó nyilvántartás létrehozása a betegekről. Az elkövetkezendő 5 év legfontosabb teendőjének a gondozási folyamat fejlesztését jelölte meg.

Dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország képviseletében egy tanulságos történettel zárta a beszédek sorát: egy középkorú úr a patikában hasmenés elleni gyógyszert kért az ott expediáló asszisztenstől, aki, miután kikérdezte az urat az előzményekről, tanácsolta egy szakorvos felkeresését további vizsgálatok elvégzésére, hiszen a tünetei alapján az úrnak akár komolyabb betegsége is lehetett. Később fény derült arra, hogy valóban egy kezdődő, daganatos megbetegedés állt a háttérben, melyet hála a korai felismerésnek, maradéktalanul meg tudtak gyógyítani. Ez az eset is igazolja, van értelme a gyógyszerészgondozási célkitűzéseknek és az ezért folytatott erőfeszítéseknek, melyet a jövőben is folytatni és fejleszteni kell.

A kampány 2015. szeptember 30-ig tart, a szavazatokat ezen a napon még le lehet adni. A szavazatok leadása anonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell megadni, ám amennyiben a szavazók rendelkezésre bocsátják adataikat, úgy sorsoláson vesznek részt, ahol egy wellness hétvége mellett számos más, értékes ajándék vár kisorsolásra.


(Forrás: www.kedvencpatikam.hu, www.nerosolution.com)

--------------------------------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

----------------------------------------------------------


POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése