2015. május 12., kedd

A FOCI ÉS BARÁTSÁG NEMZETKÖZI NAPJA

Torghellével és Kantával ünnepelték a magyar gyermeklabdarúgók a Foci és Barátság Nemzetközi Napját Budapesten, 2015. május 12-én
Magyarország első futball akadémiájának növendékei vehetnek részt az idei BL-döntőn

Torghelle Sándor és Kanta József válogatott labdarúgókkal együtt, barátságos mérkőzéssel ünnepelték a Foci és Barátság Nemzetközi Napját az MTK és a Vasas gyermeklabdarúgói. A Gazprom „Foci a Barátságért” programjának részeként szervezett világnapot a résztvevő 24 országban, az Egyesült Királyságtól Kínáig, így hívva fel az ifjú sportolók figyelmét az olyan alapvető értékek, mint a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elkötelezettség, győzelem és tradíció fontosságára. A „Foci a Barátságért” eseménysorozat keretében - amelyet az MLSZ Grassroots-programja is támogat - az MTK U14-es csapata júniusban részt vehet a BL-döntőn.

 

 

 






A Gazprom „Foci a Barátságért” programjának részeként immár második éve rendezik meg ,,A Foci és Barátság Nemzetközi Napját", amelyet a résztvevő 24 országban, vagyis Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, az Egyesült Királyságban, Fehéroroszországban, Franciaországban, Hollandiában, Horvátországban, Japánban, Kazahsztánban, Kínában, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Törökországban és Ukrajnában is megünnepeltek a profi karrierre készülő, ifjú labdarúgók.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a program által támogatott alapvető értékekre, a barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elkötelezettség, győzelem és tradíciók fontosságára. Itthon az idei BL-döntőre utazó MTK Sándor Károly Akadémia U14-es csapata játszott az esemény apropóján barátságos mérkőzést a tavalyi résztvevő Vasas Kubala Akadémiával.

„Magyarország első labdarúgó akadémiájaként büszkék vagyunk arra, hogy a nálunk képzett sportolók nemcsak fizikai, hanem etikai szinten is felkészülnek a labdarúgó pályafutásra.” – mondta Tamási Zsolt, az MTK Sándor Károly Akadémia szakmai igazgatója. „Azáltal, hogy az U14-es csapat részt vesz a mostani programban, a júniusi, izgalmasnak ígérkező berlini utazás mellett olyan értékeket is erősíti a gyerekekben, amelyek elengedhetetlenek a profi karrierben.” – tette hozzá.

Az eseményeknek világszerte része volt a program jelképévé vált barátság-karkötők átadása, amely a toleranciát, egyenlőséget és egészséges életmódot jelképezi. A „Foci a Barátságért” program képviselőiként a gyerekek nem csak más csapatok játékosait ajándékozták meg a karkötővel, hanem a meghívott vendégeket, köztük Torghelle Sándor és Kanta József válogatott játékosokat is.

„Magam is a Sándor Károly akadémia növendéke voltam, így tudom, hogy a profi akadémiai képzés fantasztikus lehetőségeket kínál a gyerekeknek. A ,,Foci a Barátságért" programban résztvevők 23 másik ország játékosaival találkoznak majd Berlinben, olyan klubokból, mint a Shalke04, a Lazio vagy a Chelsea, együtt fociznak majd, így közvetlenül tapasztalhatják, miben más a külföldi akadémisták játékstílusa” – mondta Kanta József.

A Foci és Barátság Nemzetközi Napját labdarúgó szervezetek képviselői, híres sportolók, valamint vezető nemzeti és nemzetközi médiumok is támogatják: Magyarországon a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Grassroots-programja, a Metropol, a Nemzeti Sport Online és a Sport TV.

„A Foci a Barátságért program a legtehetségesebb labdarúgó növendékek munkáját és sikereit ismeri el. Az MTK a leginkább arról ismert, hogy felnőtt első osztályú csapatában a legtöbb saját nevelésű játékosát szerepelteti, eredményesen. A képzés hatékonyságát igazolják az első osztályban bemutatkozó játékosok, de a pályán elért eredmények is. Az MTK utánpótlás csapata nyerte a tavalyi év korosztályos bajnokságát, ezért képviselik idén ők Magyarországot a Gazprom társadalmi programjában” – mondta Kiss Baranyi Sándor, az MLSZ utánpótlás programvezetője. "Ma Magyarországon az utánpótlásképzés rendszerének radikális fejlesztése a célunk. A legfontosabb partnereink ebben a törekvésünkben azok az utánpótlásképző központok, labdarúgó akadémiák, ahol a legtehetségesebb fiatal játékosok felkészítése történik. Célunk az, hogy ezek az akadémiák a jövőben a legkiválóbb infrastruktúrális, humán és szakmai feltételeket biztosítsák a potenciális tehetségek számára" - tette hozzá.

Júniusban a programban részvevő 24 ország mindegyikéből kiutazik Berlinbe 1-1, 12-14 év közötti gyerekekből álló csapat, hogy részt vegyenek a Harmadik Nemzetközi Foci a Barátságért Gyermekfórumon. Ennek részeként nemzetközi utcai foci bajnokságot is játszanak, találkozhatnak a program nemzetközi nagykövetével, Franz Beckenbauerrel és együtt izgulhatják végig az UEFA Bajnokok Ligája-döntő mérkőzését az Olimpiai Stadionban.
 

Háttérinformáció

A Nemzetközi „Foci a Barátságért” Gyermekfórum része a “Gazprom a Gyermekekért” programnak, amelynek célja az ifjúsági labdarúgás színvonalának fejlesztése, a tolerancia és barátság népszerűsítése a különböző országokból származó gyermekek között. A fő értékek, amelyeket a résztvevők támogatnak és népszerűsítenek: barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elkötelezettség, győzelem és tradíciók. A program nemzetközi nagykövete a világhírű futballsztár, Franz Beckenbauer.

A „Foci a Barátságért” projektet világszerte az oroszországi AGT Communications Group irányítja.

A program fő eseménye az évenkénti Nemzetközi „Foci a Barátságért” Gyermekfórum, amely 12-14 éves gyermek labdarúgókat hoz össze a legjobb labdarúgó klubokból. A program alapértékeit az első Fórum 8 országból érkező résztvevői fektették le. Az eseményre 2013. május 25-én került sor Londonban. A második Fórumon már 16 ország képviselői találkoztak Lisszabonban, 2014. május 23-25 között.

A „Foci a Barátságért” Gyermekfórum alatt a fiatal labdarúgóknak lehetőségük van arra, hogy más országból származó játékostársaikkal, valamint híres sportolókkal és művészekkel is találkozzanak. A Fórum után az esemény résztvevői a hagyományoknak megfelelően együtt tekintik meg élőben az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét.

A Gazprom egy világszintű energetikai vállalat, amelynek fő tevékenysége a földgáz feltárása, kitermelése, szállítása, tárolása, feldolgozása és értékesítése, valamint a sűrített földgáz üzem- és fűtőanyagként való hasznosítása és elektromos energia termelése.

A Gazprom missziójának tekinti, hogy megbízható, hatékony és kiegyensúlyozott módon lássa el fogyasztóit földgázzal, illetve egyéb energiahordozókkal és származékaikkal. A vállalat vezető pozíciót tölt be az orosz energiaszektorban és az egyik legnagyobb oroszországi olajkitermelő.

A Gazprom rendelkezik a világ legnagyobb földgáz tartalékaival. Részesedése a globális és az orosz földgáz tartalékok tekintetében 17%-ról 72%-ra nőtt, amelynek megfelelően a vállalat által kitermelt gáz mértéke 13%-ról 73%-ra emelkedett. A cég jelenleg olyan nagy volumenű projektek megvalósításán dolgozik, amelyek újabb gázlelőhelyek feltárását célozzák meg a Yamal-félszigeten, az Északi-sark peremvidékén, Kelet-Szibériában és a Távol-Keleten, valamint egyéb külföldi szénhidrogénforrás kutatása és feldolgozása is folyamatban van.

Az aktív üzleti fejlesztések mellett a Gazprom nagy figyelmet fordít a társadalmi projektekre is. A vállalat számos sportszervezetet támogat, ahogy orosz és nemzetközi sporteseményeket is. A Gazprom az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos partnereként hozzájárul az UEFA Szuperkupához és több, világhírű focicsapatot támogat: a német Schalke 04-et, az angol Chelsea-t és a szerb Crvena Zvezda-t.

A Gazprom állandó szponzora az FC Zenitnek, a szentpétervári SKA és az Omszk régióbeli Avantgard jégkorong csapatoknak, a Zenit-Kazan röplabda klubnak, a Szentpétervári Tenisz Tornának. A vállalat minden évben társfinanszírozója ritmikus gimnasztika, röplabda, sakk, biatlon és egyéb sportversenyeknek. Saját működési területén a Gazprom rendszeresen szervez Spartakiadokat felnőttek és gyerekek részére.


(Forrás: Premier Kommunikációs Iroda)

___________________________________

 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------
(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése