2013. szeptember 26., csütörtök

M3 - RETROCSATORNA A KÖZMÉDIÁN

Retrocsatornát indít a közmédia - 2013. december 15-én új csatorna indításával várja nézőit a közmédia. Az M3 elnevezésű, archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna fő profilja mindazon régi felvételek sugárzása lesz, amelyek a közmédia archívumaiban várták, hogy újra képernyőre kerülhessenek. Az új televíziós csatorna népszerű és értékes régi tartalmakkal várja majd a nézőket.
 



Az eddigi gyakorlattól eltérően nem a múlt anyagainak „leporolása” volt a cél, hanem hogy újra lendületbe hozzák azokat a műsorokat, amelyek egyszer már bizonyítottak. A klasszikus alkotások visszaidézése mellett, annak a generációnak is örömteli szórakozást nyújtanak a csatorna szerkesztői, akik csak hallottak a 60-as, 70-es, 80-as, vagy 90-es évek meghatározó műsorairól, filmjeiről. Mert bizony a 90-es évek is már a múltból tekint vissza ránk.

Talán senki nem gondolná elsőre, hogy a Bonanza Banzai máig élő slágerei 89-es keltezésűek, hogy az István a király 1984-ben került adásba, hogy a legsikeresebb magyar rajzfilmek a 70-es évekből, illetve a 80-as évek elejéről maradtak ránk. És bizony E.T.-vel már 32 éve is találkozhatott a közönség.

Az idők folyamán nem változik a dráma, a romantika műfaja, nem változnak meg a húsz évvel ezelőtti vetélkedők helyes megfejtései, a legtöbb esetben ugyanazt az élvezetet nyújtják, amit az első vetítés alkalmával. Egri János és Rózsa György neve ma is ismerős, az ő vetélkedőiken generációk nőttek fel, s a játékok menete ma is izgalmas.

A csatorna kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, akár egy országos lefedettséggel rendelkező, földfelszíni csatornánál. Láthatóak lesznek sportműsorok, oktató anyagok, gyerek és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videóklipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek, illetve rengeteg olyan alkotás, amely a televíziózás elmúlt hatvan éve alatt legendává vált.
 
A magyar tartalmak mellett szerepel a kínálatban olyan külföldi, sikeres műsorok sugárzása is, amelyekre az érdeklődés - bemutatásuk óta - nem csökkent.

Éjféltől reggel 6:00 óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó, szöveges információval.
 
Az M3 csatorna olyan egyedi, az MTVA archívumában található, régóta várt műsorokat kínál, melyekkel a nézők biztosan csak nálunk találkozhatnak. A közmédia ötödik televíziós csatornájának indításával azt a 2012-ben megfogalmazott célt valósítja meg, hogy közösségi médiává váljon, és minden korosztály és érdeklődési kör számára értelmes, értékes tartalmat nyújtson.

A csatornáról bővebb tájékoztatást 2012. szeptember 23-án, hétfőn, 14.40-kor tartott Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató helyettese, Medveczky Balázs, az MTV Zrt. vezérigazgatója és Kálomista Zsuzsa, az MTVA Archívum- és Tartalomkereskedelmi Igazgatóság vezetője a Médiaplatform Konferencia 2013. rendezvényén.
 
 
(Forrás: MTVA)
 
----------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI -
gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA -
gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA -
lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése