2013. szeptember 4., szerda

GUNDEL MŰVÉSZETI DÍJ 2013.

GUNDEL MŰVÉSZETI DÍJ 2013.


A Gundel Művészeti Díjat a Gundel Étterem vezetősége alapította az ezredforduló tavaszán. Az először 2001-ben átadott díjat 2011-ben átalakították: az elismerést az életműdíj, illetve a ,,Sztár-lett" kategória kivételével csak pályakezdés előtt álló fiataloknak ítélik oda.
 
 
 

A Gundel Művészeti Díj célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei közül kikerülő díjazottak minél több lehetőséget kapjanak karrierjük elindulásához. Szinetár Miklós elnökletével hat különböző, szakmai kuratórium dönt mindig az adott év díjazottjáról: életmű, „Sztár-lett”, táncművészet, színház és film, komolyzene és képzőművészet kategóriában.


A kuratóriumok tagjai:

Eszenyi Enikő színésznő, színházigazgató; András Ferenc filmrendező (Színház- és Filmművészeti kuratórium); Virág Judit művészettörténész, Kárpáti Tamás újságíró (Képzőművészeti kuratórium), Zimányi Zsófia művészeti menedzser, Héja Domonkos karnagy (Zeneművészeti kuratórium), Roboz Ágnes koreográfus, Solymosi Tamás operaházi balettigazgató (Táncművészeti kuratórium), Tarlós István főpolgármester; Alföldy Tádé, a Gundel igazgatója (Életmű díj), valamint a Nők Lapja szerkesztősége (,,Sztár-lett” különdíj).

 
2013.szeptember 8-án tízen vehetik át a Gundel Művészeti Díjat a patinás Gundel Étterem báltermében a kurátorok, a korábbi díjazottak és a sajtó képviselői jelenlétében:

Életmű: Szörényi Levente
,,Sztár-lett": Attraction Látványszínház
Színművésznő: Kosik Anita
Színművész: Sándor Péter
Táncművész/Balett: Horányi Adrienn
Táncművész/Néptánc: Kovács Gábor
Festőművész: Tőkés Réka
Szobrász: Magyari Balázs
Komolyzene: Kovács Gergely
Operaénekes: Ruszó Alexandra


A művészeti egyetemek legjobbjai azzal a produkcióval mutatkoznak be a gálaműsorban a nagyközönségnek, amivel előzőleg már elnyerték a szakmai zsűri elismerését.

A gálaest fénypontja, hogy az Életmű díjat idén Szörényi Levente veheti át Tarlós István főpolgármestertől, a Nők Lapja ,,Sztár-lett" különdíját pedig az Attraction Látványszínház kapja.
 
 
 
(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése