2019. május 6., hétfő

SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ – 9. ÉVAD

Június közepén indul a Szarvasi Vízi Színház idei évada

Tizenöt komédia, vígjáték és musical mellett drámák, koncertek,
beszélgetések és számos egyéb program várja a közönséget június 14.
és augusztus 19. között, a Szarvasi Vízi Színház kilencedik évadában.





A Szarvasi Vízi Színház programjaira immár az egész országból, sőt a határon túlról is várják a vendégeket, amit az évad műsoráért felelős szarvasi Cervinus Teátrum, a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Teátrumi Társaság közötti, példaértékű együttműködés tesz lehetővé - mondta el a hétfői budapesti évadismertető sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter hangsúlyozta, hogy a műsorban szórakoztató és komoly, ,,gondolkodós" darabok egyaránt helyet kapnak, a megtermelt nyereséget pedig ingyenes programokra fordítják.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a program fantasztikus, hanem a környezet is: a Körös holtága feletti vízi színpad rengeteg attrakcióra nyújt lehetőséget a 74 napon át tartó évad során.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója és Seregi Zoltán, a Szarvasi Vízi Színház művészeti vezetője az idei kínálatból kiemelték a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált és a Cervinus Művészeti Fesztivált. Csasztvan András hozzátette, hogy a Szarvasi Vízi Színház teljes programja elérhető már a http://viziszinhaz.hu honlapon.

Dr. Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: egy-egy Goldoni-darabbal lép fel a Nemzeti Színház és a Beregszászi Színház társulata, számos előadás érkezik Békéscsabáról, de többek között a veszprémi, a nyíregyházi és az egri színházak produkcióit is élvezheti majd a közönség.

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója kiemelte, hogy a Békés megyében máig fontos szlovák nemzetiségi kultúra is megjelenik a fesztivál programjában.
Mint hangsúlyozta, az évadban nemcsak könnyed szórakozást ígérő produkciók kapnak helyet, hanem komoly nagyszínházi előadásokat is kivisznek a vízi színpadra. A színházi előadások mellett pedig több más műfaj - például a népművészet - is megjelenik, de helyi művészeti egyesületek műsoraival is találkozhat a közönség.

Varga Viktor, a Cervinus Teátrum főrendezője röviden, de humorosan összegezte a programokra való ,,eljutást”: ,,Kövessék a szarvast!”!


(Forrás: MTI; P. J.-naplójegyzetek)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA































 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése