2018. október 23., kedd

ÁLLATSZERETET FESZTIVÁL

Idén is megrendezésre került az Állatszeretet Fesztivál, az eseménysorozatnak 
Az Állatok Világnapja is alapul szolgált, amit világszerte október 4-én, 
az állatok védőszentjeként számon tartott, Assisi Szent Ferenc napján tartanak. 
2018. október 4-től 7-ig minden érdeklődőt – kicsiket és nagyokat – szeretettel 
várt a Fővárosi Állat- és Növénykert.





A komodói sárkányikrek - Godzilla és Bridgit - nemrégiben ünnepelték születésnapjukat. A Sárkányházban lakó, két fiatalabb komodói varánusz a napokban ünnepelte hatodik születésnapját. Így az ő felköszöntésükkel, látványetetésükkel kezdődött a négynapos Állatszeretet Fesztivál. Az Állatkerttel ünnepeltek indonéz barátaink is.

A Világnapról az Állatkert - csaknem három évtizede - rendre megemlékezik, de 2009 óta az eredetileg egynapos eseményt több napon át tartó programsorozattá bővítették ki, ez kapta az Állatszeretet Fesztivál nevet. A fesztivál egy másik hagyományt is felelevenít, ugyanis a két világháború közötti időszakban minden évben megtartották az „Állat- és Növényszeretet Napját” az Állatkertben. Az elsőt 1922-ben, az utolsót pedig a második világháború előestéjén rendezték meg.

Ahogy az elmúlt években, az idei Állatszeretet Fesztiválon is változatos programokkal várták a nagyközönséget, csütörtökön és pénteken elsősorban a tanulmányi csoportokat, szombaton és vasárnap pedig a családi körben érkezőket. Sőt mi több, az Állatkert májusban megnyílt, új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban az első ízben megrendezésre kerülő Holnemvolt Gyermekkönyv-fesztivál is gazdagította a programkínálatot, ugyancsak csütörtöktől vasárnapig. Mindezeken felül szombaton nyílt napot tartottak a pedagógusoknak, vasárnap pedig az Állatkerti Nevelőszülők Találkozójára került sor.

Mivel a komodói sárkányok Indonéziában őshonosak, a nyitóeseményen részt vett és köszöntőt is mondott őexcellenciája Wening Esthyprobo Fatandari, az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete. A nagykövet asszony és az Állatkert főigazgatója, Persányi Miklós úr közösen nyitották meg az Állatszeretet Fesztivált.

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyébként már hosszú ideje működik együtt az Indonéz Nagykövetséggel. Annál is inkább, mivel az Állatkertben igen sok, Indonéziában őshonos faj látható, a komodói sárkányoktól kezdve egészen az orángutánokig.

A távoli tájak élővilágának bemutatása mellett azonban figyelmet szenteltek a távoli tájak kultúrájának is. A mostani fesztiválhoz kapcsolódóan így indonéz - egészen pontosan nyugat-jávai - pávatáncot is láthatott a nagyközönség - az Arum Melati indonéz tánccsoport előadásában -, az egyik állomáshelyen pedig indonéz kávékülönlegességeket is lehetett kóstolni.


(Forrás: www.zoobudapest.hu)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA

























































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése