2018. április 22., vasárnap

A FÖLD NAPJA AZ ÁLLATKERTBEN

A Föld Napján Föld Fesztivál

A Föld Napjához kapcsolódóan 2018. április 19. és 22. között 
a Budapesti Állatkertben idén is lesz Föld Fesztivál.





A Fővárosi Állat- és Növénykertben zajló vadmentő munka is bemutatkozik A Föld Napja rendezvényén, a tegnap kezdődött, vasárnapig tartó Föld Fesztiválon.

A 10. alkalommal megrendezett sorozat keretében a közönség a Japánkert szomszédságában található állomáshelyen, az intézményben zajló állatmentő tevékenység mellett, a mentett állatokkal is találkozhat - emelte ki a rendezvény nyitónapján tartott, helyszíni tájékoztatón Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője.

Elmondta, hogy az Állatkert számos feladata mellett évtizedek óta foglalkozik a Magyarországon őshonos, természetvédelmi oltalom alatt álló állatfajok emberi segítségre szoruló egyedeivel, például törött szárnyú gólyákkal, mérgezett sasokkal, fészekből kiesett énekes madarakkal vagy elárvult kismókusokkal, telelésben megzavart denevérekkel, legyengült sünökkel, törött páncélú teknősökkel és más hasonló sorsú jószággal. Ezt a tevékenységet az Állatkert az általa életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány segítségével folytatja.

Az Állatkert új kapcsolata a szlovákiai INTERREG, amelyen keresztül megvalósul a szlovák-magyar állatmentés a Kassai Állatkerttel együtt: ,,Szlovák és magyar állatkertek az őshonos állatvilág megőrzéséért, a határ menti térségben".

A Föld Fesztivál programjairól szólva elmondta, hogy a négy nap alatt a látogatók ismeretterjesztő programok sokaságán vehetnek részt, lesz például ifjú természetőr képzés, teleszkópos madármegfigyelés, interaktív talajtani bemutató, de szó lesz a vizes ökoszisztéma védelméről is a számos játékos foglalkozás mellett. A kínai kultúrából a kalligráfiai, képfestő vagy papírhajtogató programokon kaphat ízelítőt a közönség, de bemutatkoznak a hungarikum kutyafajták, az idei év madara, a vándorsólyom, de a sziklamászás iránt érdeklődőket is várják, akik a Nagyszikla oldaláról ereszkedhetnek le.


(Forrás: MTI)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA























































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése