2016. január 1., péntek

PETŐFI SÁNDOR EMLÉKKIÁLLÍTÁSOK

PETŐFI SÁNDOR EMLÉKKIÁLLÍTÁSOK

Új kiállítóteret adtak a múzeumban, és újból megnyitották december 31-én a Petőfi Sándor emlékének szentelt alkotások kiállítását is.
Nagy érdeklődés övezte a néprajzi látványtár és képzőművészeti tömörraktár átadását december első felében, a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban.

 


A jeles eseményen Domonyi László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, méltatva a múlt értékeinek őrzőit, majd a Szlovák Népdalkör éneke tette ünnepélyessé, viselete pedig hitelessé és stílszerűvé a néprajzi kiállítás átadóünnepségét. Dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztályának vezetője – hangsúlyozva, hogy helyi lakosok adakozásából valósult meg a gyűjtemény – a kiskőrösiek összefogását, dr. Bereczki Ibolya néprajzkutató, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese pedig Kispálné dr. Lucza Ilona, múzeumigazgató munkájának jelentőségét emelte ki beszédében.

A képzőművészeti tömörraktárt Aknay János Kossuth-díjas festőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) elnöke mutatta be. A gazdaságos helykihasználást lehetővé tevő létesítményben elsőként – Kurucz András jóvoltából – egy, Petőfit ábrázoló, Várkonyi János festmény talált helyet.

Kiskőrös, és a Petőfi Sándor emlékét őrzők egy újabb értékkel gazdagodtak.



(Forrás: kiskoros.hu)


---------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 










































































































 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Julcsi!
    Nagyon aktív vagy, és olyan közérdekű élményt osztasz meg, amit mi olvasók csak megköszönni tudunk neked. További sikeres munkát kívánok! Puszi: Júlia

    VálaszTörlés
  2. Arany-Egy Júliám!

    Köszönöm áldott véleményedet! Váratlanul mentem el Komendák Éva, festőművész meghívására Kiskőrösre, és hogy még Dömsödön, Édesanyám szülőfaluján is átutazhattam 2015. utolsó napján, végtelenül boldoggá tett! Kiskőrös igen hangulatos kisváros, már amennyit az esti szürkületben láthattam, de a Petőfi tér, ahol a szépséges, most még karácsonyi és szilveszteri díszekben is pompázó Városháza, és maga a volt Petőfi szülőház (ma emlékmúzeum is) is áll, igazán kellemes tér. --- A késői időpont ellenére még elég világos volt ahhoz, hogy a külső tereket is fotózhassam, de nagyon hideg volt, és nagyon kellett sietni, és eléggé elfagyott kézzel ez tényleg nehéz volt, de Istennek hála, sikerült! --- A Gmail újra engedi csoportos megosztásaimat, viszont a G+-t tegnap óta nem tudom megnyitni! Ui. valami egész különös dolog történik: míg ezen oldalam már elérte a több, mint 30 ezres nézettséget, a G+-os oldal legutóbb 1 MILLIÓ 200 EZERnél tartott (és átlagosan napi 10 ezer fő nézi meg vagy konkrétan, vagy ,,futólag", ezt nem tudom eldönteni :-)!)! A lényeg az, hogy sok ember örömmel nézi meg anyagaimat, így a ,,RENDSZERVÁLTÓ TTT" szinte hatástalan, épp csak nem lehet belőle megélni, de ezt Te is ismered már!

    Áldásbő, termékeny Új Esztendőt kívánok! M. pusz és áldás: JulCSIllag

    VálaszTörlés