2013. július 9., kedd

PEZSEG AZ ÉLET A DÉLI VÉGEKEN - SIKLÓS

Pezseg az élet a déli végeken


A Siklósi Vár megbízásából országos sajtóbejárást tartottak Siklóson, a vár városában, és a legújabb mediterrán élményközpontban, a Hotel Castello**** és Thermal Spa-ban, ahol autentikus környezetben tárultak a résztvevők elé a tradicionális magyar konyha remekei, a siklósi és a villányi borrégió legzamatosabb borai, valamint a déli végek történelem emlékei.
 
 
 

 
 
Egy csapat újságíró érkezett Budapestről Siklósra, hogy megismerjék, és saját bőrükön megtapasztalják, átérezzék Siklós turisztikai értékeit. Az út első állomásaként az eredeti, 2009-ben alapított Riczu-Stier Pincészetben tartott hagyományos, magyaros reggelivel egybekötött borkóstoláson vettek részt az idelátogatók. A klasszikus piros kockás terítőkön a hazai konyha legfinomabb falatai mellett a házigazda Riczu Tamás kézműves Cimbora nevezetű habzóbora és rose-ja igazi felfrissülés és kulináris élmény volt. A reggeli mellett a villányi borkészítés rejtelmeiből is kaphattak némi ízelítőt a vendégek.

A bőséges reggelit követően az út egyenesen hazánk egyik legépebb várkastélyába, a Siklósi Várba vezetett, ahol a közelmúltban felújított, gyönyörű Barbakánban a Vár vezetősége mellett a Sárkányos Lovagrend korhű harcjátékának izgalmas látványa fogadta az újságírókat. A reneszánsz falak között Balázs Csaba vármenedzser kalauzolta a vendégeket, színes történetekkel, érdekességekkel és megannyi lenyűgöző látnivalóval övezve az utat, ami az állandó és időszaki kiállításokon, a Várkápolnán át a Dorottya-kerten keresztül a Bormúzeumba vezetett. A program során a Vár teraszán tartott kávészünet és az onnan látható panoráma mindenkit magával ragadott.

A sajtóbejárás záró állomásaként a Vár tövében épült négycsillagos Hotel Castello**** és Thermal Spa-ba látogattak el a vendégek, ahol Sívó Roland szállodaigazgató által tartott házbejárás alatt mindenki megismerhette az egykori malomépületet körülölelő, art deco stílusú szállodát, mely családi és baráti pihenésre, valamint konferenciák rendezésére egyaránt alkalmas. A nagy nyári forróságban a szervezők lehetőséget biztosítottak a hűsítő medencékben való megmártózásra, vagy a Thermal Spa kényeztető szolgáltatásainak kipróbálására. A történelmi emlékek kedvelői pedig ellátogathattak az 1500-as évek közepe óta álló Malkocs bej dzsámiba.

Az egynapos Study Tour során a résztvevők igazi ízelítő csemegét kaphattak a kulturális és történelmi értékekben egyaránt gazdag, baranyai megyei településből. Siklós, mediterrán hangulatú kisváros mind az aktív pihenés, mind pedig a szórakozás kedvelőinek számos izgalmat és örök élményt tartogat.


Bővebb információ:
www.siklosivar.hu; www.hotelcastello.hu; www.siklosfurdo.hu, www.riczustier.hu

-------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése