2013. július 17., szerda

FociFesztivál 2013.

FociFesztivál 2013.

FociFesztivál – idén harmadszor!

2011-ben, Telkiben indult a FociFesztivál, 2500 látogatóval, az 1986-os magyar és ex-szovjet válogatott gálamérkőzésével. Egy év múlva, tavaly, a Barcelona és az Espanyol öregfiúk csapatával ünnepeltük Kubala László születésnapját, Telkibe közel 3000-en látogattak el.
 


Idén, 2013. szeptember 8-án, a Vasas Fáy utcai sporttelepe ad otthont a FociFesztiválnak. Reggel 9 óra és este 19 óra között várjuk mindazokat, akik szeretnek megmártózni a futballban, a világ legszebb játékában. Szlogenünk változatlan: „mindenki labdába rúg”!

Megtartjuk sikeres programjainkat: lesz asztali foci (szektorlabda), csocsó, freestyle, Széchenyi Bank 11-es rugó és dekázó verseny, lábtenisz. Újra lesz Kelet-Nyugat kupa amatőr csapatoknak, László Atya Kupa a „mesterségek csapatainak” (színészek, diplomaták, orvosok, dj-k stb.). Ott lesznek a Speciális Olimpia és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége fogyatékos focistái.

A FociFesztiválon rendezzük meg az I. „Nemzeti Sport” Országos Szabadrúgáslövő Bajnokságot. A bajnokságra nevezhet bármely, a magyar labdarúgásban érvényes versenyengedéllyel és sportorvosival rendelkező játékos (akár profi, akár amatőr). Lesz női és férfi kategória, a férfi kategória első helyezettjének díja 500.00 forint, a női kategória első helyezettje 100.000 Ft-ot kap. A kieséses rendszerű tornán párokban versenyeznek majd a játékosok, akik 5-5 szabadrúgással (egyenlőség esetén egy-egy rúgással, ami a kiesésig tart) döntik el a továbbjutást. A szabadrúgásoknál mű-sorfal áll majd a lövők és a kapusok között. A bajnokságra nevezni augusztus közepétől lehet majd.

A FociFesztivál ezévi partnere az Őrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika alapítványa. Az Őrzők Alapítvány munkatársai a FociFesztiválon is bemutatják tevékenységüket.

A FociFesztivál 2013. vendégsportága a krikett. Tavalyelőtt a sakk, tavaly a judo bizonyította be, hogy bármely két sportág között meg lehet találni a hasonlóságot. Idén a Magyar Krikett Válogatott és a Magyar Krikett Szövetség tart bemutatót, játékismertetőt.

Új sportágként mutatkozik be a FociFesztiválon a footgolf, amely az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, mint a labdarúgás kiegészítő sportága.

A FociFesztivál köszöni támogatóinak, hogy idén is a rendezvény mellé álltak! Köszönjük elsősorban a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatását. Köszönjük az EMMI sportállamtitkársága, a Puma, a Széchenyi Bank, a FootballFaktor, a Market, a Tisza, a Clearwater, az UniCredit, a SportTv, a Nemzeti Sport, a Képes Sport, a FourFourTwo, a Pest-megyei Sportszelet támogatását.

 
(Forrás: FociFesztivál 2013.)

 
(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése