2013. május 14., kedd

A BAYER AG NAGYVÁLLALATI CSOPORT

BAYER csoport


A BAYER AG nagyvállalati csoport 2013. május 8-án tartott sajtótájékoztatóján a csoport ágazati tagjait és szervezeti fölépítését mutatta be.

 


 
 
A Bayer csoport tagjai

A Bayer a piac több területén is jelen lévő globális nagyvállat: egészség, táplálkozás, csúcstechnológiájú ipari alapanyagok tartoznak az alaptevékenységek közé.
 

A Bayer AG szervezeti struktúrája
 
Üzletágak

1./A Bayer HealthCare innovatív termékeivel és új terápiás lehetőségek kutatásával nagymértékben járul hozzá a humán és az állati egészséghez. Ez a divízió négy további divíziót foglal magába:
- Bayer HealthCare Pharmaceuticals (vényköteles gyógyszerek)
- Consumer Care (vény nélküli gyógyszerek és táplálék kiegészítők)
- Medical Care (vércukormérő eszközök)
- Animal Health (állatgyógyászati és ápolási termékek)
 
2./A Bayer CropScience világelső a növényvédelem, a kártevőirtás, a növény- és vetőmag nemesítés terén. Magyarországon a Bayer CropScience növényvédelmi és közegészségügyi üzletága van jelen.
 
 
 

3./A Bayer MaterialScience egyike a világ vezető polimer és csúcsminőségű műanyag gyártóinak. A polikarbonátok és poliuretánok mellett egyéb innovatív megoldásokat is kínál a tömítő-és szigetelőanyagok, festékek, lakkok, ragasztók területén. Legnagyobb felhasználói az autóipar, az építőipar, az elektronikai ipar, sport és szabadidős termékek gyártói, a csomagolóipar és az orvosi műszergyártók.


Szolgáltatórészlegek

1./ A Bayer Business Services a Bayer csoport nemzetközi IT alapú szolgáltató központja. Ide tartoznak az alap szolgáltató funkciók is, mint például a HR, a pénzügy, a könyvelés, a beszerzés.
2./ A Bayer Technology Services a globális technológiai hátteret biztosítja a Bayer csoport számára.
3./ A Currenta a vegyipar számára nyújt szolgáltatásokat többek között a szakmai képzések, az infrastruktúra, a biztonság, a hulladékfeldolgozás területén.
 
 
A Bayer csoport mintegy 350 vállalat által képviselteti magát világszerte, 106 200 alkalmazottal. A vállalat csoport globális központja Németországban, Leverkusenben található.
 
 
(Forrás: Bayer AG)
 
 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése