2013. február 11., hétfő

POLGÁROK EURÓPAI ÉVE - 2013.

Az év eleje egyben azt is jelentette, hogy kezdetét vette a Polgárok Európai Éve. Talán nem túlzás azt állítani, hogy határainkon belül szinte észrevétlenül. S hogy ez ne maradjon így, ezért mi, közvetlenül érintettek sokat tehetünk.
 
 


Az év központi gondolata az állampolgár. Pontosabban az aktív, cselekvő európai állampolgár. A Platform az Európai Integrációért és Civil Párbeszédért 2011 májusában éppen azzal a céllal alakult, hogy elősegítse a magyarországi civil szervezetek részvételét azokban a hazai és európai folyamatokban, mely az aktív állampolgársággal kapcsolatosak. A platformnak jelenleg 59 civil szervezet a tagja, rendezvényei nyitottak, azokon bármely érdeklődő civil szervezet részt vehet.
A Platform következő rendezvényén szó lesz arról is, hogyan is tudnánk a mindennapok nyelvére lefordítani az aktív állampolgárság fogalmát, milyen módon kapcsolódhatnak be a hazai civil szervezetek abba az európai civil összefogásba, mely a 2013-as Polgárok Európai Éve kapcsán jön létre. De szó lesz arról is, milyen konkrét események/rendezvények megrendezésére kerül sor az évhez kapcsolódóan hazánkban és Európában.

A rendezvényen az aktív európai állampolgárság kérdéseiről ,,helyzetbehozó", bevezető előadást tart Tamás Pál szociológus (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont)
 

 
(Forrás: Civil Európa Hírlevél)



(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése