„Kóstold körbe a Balatont!” - Ősznyitó gasztrokomp a Balatoni Körrel
„Mondhatjuk, hogy az elmúlt években a szeptember is nyári hónap lett, és ebben az időszakban mutatja a legszerethetőbb arcát a Balaton. Tömegturizmus már nincs, így még többet foglalkozhatunk a vendégekkel, és olyan minőségi programot szervezhetünk, ami a régiót és a balatoni vendéglátóhelyeket népszerűsíti. A cél az, hogy az a sokszor szélsőséges hullámzás, ami a vendégek számát illeti, kiegyenlítődjön, és a régió vállalkozói egész éves nyitvatartással tudjanak tervezni. – vezette fel a „Kóstold Körbe!” bor&gasztrofeszt-sorozatot Szilágyi Lajos, a Balatoni Kör elnöke.
Szilágyi Lajos az elmúlt nyár értékeléseként elmondta, hogy sok új, minőségi vendéglátóhely nyílt a tó körül ebben az évben is, nem csak helyi vállalkozások, de mindannyiunk érdeke, hogy a Balaton ne csak hétvégi desztináció legyen. „Szeretnénk, ha az utazási döntéseket nem kizárólag az időjárásjelentés határozná meg, hiszen minden körülmények között és minden hónapban találnak a vendégek megfelelő programot, látnivalót, gasztronómiai élményt a tó körül. Úgy gondoljuk, hogy a Balatoni Kör tagjainak szolgáltatásai és termékei ár-érték arányban, nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a Balaton Magyarország egyik kiemelkedő gasztronómiai régiója lett!”
Az eseményen a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.-t Markovits Alíz vezérigazgató képviselte, aki elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt keretében, már a pályázati szakaszban felismerték, hogy csak a régió és a Balaton bevonásával lehet kiemelkedő sikereket elérni. „Ezen törekvésünket igazolja, hogy már több mint 103 település csatlakozott, és velük közösen, sokszínű kulturális programokkal tudjuk mi is a Balatoni Kör törekvéseit támogatni.”
„Az idén 175 éves BAHART is örömmel csatlakozott a Balatoni Kör kezdeményezéséhez, hiszen az őszi szezont tartalmas programokkal és minőségi szolgáltatásokkal kell megtölteni, aminek része a bor, a gasztronómia és a hajózás is.”- emelte ki Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója.
Az Ősznyitó
Gasztrokomp eseményen bemutatkozott a Balatoni Kör összesen 26 étterme,
cukrászdája, borászata és pálinkafőzdéje, a részvevők ízelítőt kaphattak az
elkövetkező „Kóstold körbe!” bor&gasztrofesztek hangulatából.
***
2021.10.09. Siófok
2021.11.06.
Köveskál
2021.12.11.
Balatonfüred
2022.01.29.
Zamárdi
2022.02.12.
Keszthely
***
A BalatonBor története
A BalatonBor
Olaszrizlingből készül, jó ivású, ugyanakkor tartalmas balatoni bor, elsősorban
a gasztronómia és a régiós értékesítés számára. A BalatonBor az első termelői
összefogásra épülő, régiós bormárka Magyarországon, ezért joggal mondhatjuk,
hogy „a Balaton Bora”. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös
terméke, de bárki készítheti, aki megfelel a feltételeknek. Az objektív
paramétereken túl a termék minőségét egy, a Balatoni Kör és a Rizling Generáció
által összehívott bíráló bizottság garantálja. Kizárólag a borbírálaton megfelelt
borokból készülhet BalatonBor.
(Forrás - https://balatonikor.hu)
------------------------------------------------------------
(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))
------------------------------------------------------------
Szerző/Leközlő:
Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR ÖRÖMHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; Szabad Szalon (SK) - pjulcsillag8@gmail.com);
06-30/859-33-35;
https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése