2019. augusztus 30., péntek

KERÉKPÁROS ÚTVONAL SZENTENDRE ÉS BUDAPEST KÖZÖTT

Megkezdődik az EuroVelo 6. kerékpáros útvonal Szentendre
déli határától Budapest közigazgatási határáig tartó,
5,6 kilométeres szakaszának építése, mintegy 850 millió forintból.


A csütörtöki, szentendrei alapkőletételen Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte: az egyeztetések miatt jelentősen elhúzódtak a különböző kerékpárutak előkészítő munkálatai, jelenleg azonban már sok közbeszerzés és munkálat van folyamatban. Megemlítette, hogy néhány héten belül átadják a Pomáz és Szentendre közötti kerékpárutat, illetve két kerékpáros híd épül a Szentendrei-szigetre, Szentendrénél és Kisoroszinál.

Hadházy Sándor, a térség FIDESZ-es országgyűlési képviselője sikerként értékelte, hogy a Szentendrei-szigetet is sikerül bekapcsolni az EuroVelo 6. útvonalba, ugyanakkor hangsúlyozta: fontosak a helyi kerékpárutak is, mint például a Pilisben lévők, vagy a Szentendre-Pomáz közti, 2,8 kilométeres szakasz.

Juhász Zoltán, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. igazgató-helyettese elmondta: az út kivitelezője a HE-DO Kft., a munkálatok várható befejezése jövő év augusztusa. 

A Budapest és Szentendre közötti 5,6 kilométeres kerékpárút Szentendrén a Bükkös-pataktól a Dera-patakig meglévő hálózathoz csatlakozik. A nyomvonal a Dera-patak fölött egy új - 36 méter hosszú - híd megépítésével indul, majd halad Budakalász irányába, részben új nyomvonalon, részben meglévő mezőgazdasági utak kerékpárosbaráttá történő átépítésével, részben budakalászi kerékpárutak felújításával.

Az EuroVelo 6. kerékpárút kapcsolatát az M0 gyorsforgalmi úttal (Megyeri-híd) a Gát utcai megközelítés biztosítja. A kerékpáros útvonal a Barát-patak fölött meglévő hídhoz csatlakozik, így éri el Budapest közigazgatási határát, amivel létrejön a folytonos összeköttetés a fővárosi kerékpározható útvonalakkal.

A fejlesztés során kiépül a vízelvezető rendszer a kerékpárút mellett, és a szükséges beavatkozásokat is elvégzik a közvilágítási hálózaton, emellett 66 KRESZ-táblát helyeznek el. A beruházás részben uniós, részben hazai forrásból valósul meg.


(Forrás: MTI)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA



































 





















 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése