2019. január 31., csütörtök

HÁROM TERÁPIÁS LOVASKÖNYV BEMUTATÓJA FÓTON

Három lovaskönyvvel bővítette sorozatát a Magyar Lovasterápia 
Szövetség (MLTSZ) és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ)

Fót, 2019. január 31. – 2018 végén újabb három lovasszakkönyv jelent 
meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kiadásában: Isabelle von 
Neumann-Cosel: A láthatatlan segítségek titka (magyar fordítás); Bozori 
Gabriella – Kövy András – Németh Gábor: Sportlovak és lovasterápiás 
lovak kiképzése; Kövy András: A lovasedző.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjának szerves részét képezi a fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában végzett terápiás, gyógyító munka, valamint terapeuták és parasport szakemberek akkreditált képzése és továbbképzése. Ehhez a tevékenységhez kapcsolódik a lovaskönyvek kiadása is.

A terapeuták képzése során mutatkozott meg, hogy sok gyógytornásznak, pszichológusnak, gyógypedagógusoknak, de még leendő lovas parasport edzőnek is nehézséget okoz együtt dolgozni a terápiás eszközével, a lóval. A terapeuta és a ló harmonikus együttműködése biztosítja a páciens számára azt a pozitív folyamatot, ami a beteget fejleszti, biztonságot ad neki. A terapeuták jobb minőségű képzése és munkájuk megkönnyítése érdekében, jelentettük meg az itt bemutatott könyveket. A könyvek ugyanakkor a terapeutákon kívül lovasedzőknek és lovasoknak is ajánlottak. A legrangosabb külföldi és magyar szakemberek sok évtizedes tudását és tapasztalatait foglalják össze, olyanokét, akik mind részt vesznek a magyarországi lovasterapeuták képzésében, továbbképzésében és vizsgáztatásában.

Isabelle von Neumann-Cosel évek óta oktatóként vesz részt az MLTSZ akkreditált lovasterápiás képzésein. A láthatatlan segítségek titka című könyvében tanácsokat ad a jó lovagláshoz, amely külsőre tetszetős, harmonikus, könnyed, mindeközben pedig ló és lovas kommunikációja szinte láthatatlan. A terapeuta és a ló közötti megfelelő kommunikáció a sikeres terápiás munkának is az egyik alapköve.

Kövy András a díjlovas-válogatott egykori szövetségi kapitánya, ma lovasedző, a Kaposvári Egyetem docense. A lovasedző című könyvében az oktatás örök alapkérdéseire keresi a választ: Mit tanítsunk? Mivel tanítsunk? Hogyan tanítsunk? Ki tanítson? A könyv a lovasok alapképzésével foglalkozik, külön kiemelve a sokoldalú képzést – szemben a korai specializálódással. A kötet legfontosabb témakörei a bánásmód a lóval, a lovasetika, a mentális és fizikális felkészültség, az elméleti képzés.

Sportlovak és lovasterápiás lovak kiképzése című kötetükben a három szerző – Bozori Gabriella, Kövy András és Németh Gábor – külön-külön fejezetekben foglalkozik saját szakterületével.

Kövy András a különböző sportlovak kiképzéséről, a díjlovaglásról, díjugratásról és a versenyzésről ír. Bozori Gabriella, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának intézetvezetője, lovasterapeuta, egyetemi docens. Az ő nevéhez fűződnek a terápiás lovak kiválasztásáról, kiképzéséről, valamint a terápiás lovak alkalmassági vizsgájáról szóló fejezetek.

Németh Gábor elismert lókiképző és lovasedző, aki RA1-es lovasvizsgával rendelkezik, amely a legmagasabb németországi vizsgafokozat. A könyvben a fiatal lovaknak a kezdő lovastusa versenyekre történő felkészítéséról, kiképzéséről szóló fejezet fűződik a nevéhez.

Mindhárom könyv színes fotókkal és ábrákkal gazdagon illusztrált.

Ezek a hiánypótló szakmai könyvek az EMMI támogatásával jelentek meg, mint ahogy a 2018 októberében kiadott Isabelle von Neumann-Cosel – Susanne von Dietze: Így kíméld a hátad, lovas című könyv fordítása is. Ezúton is köszönet az EMMI támogatásáért.


(Forrás: www.lovasterapia.hu; www.gyermekmento.hu)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése