2015. szeptember 7., hétfő

HATÁRTALANUL! - MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG 2015.

 
 
LEGYÉL KÉSZEN, CSERKÉSSZ A CSER-KÉSZEN-NEL!
 
 
800 határon túli gyermek táborozik a cserkészekkel a Cser-Készen a Kárpát-medencében táborokban

Programok a Skanzenben, látogatás az Országházban, a Bazilikában, a Budai Várban és a Mátyás-templomban

A Magyar Cserkészszövetség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Határtalanul!-pályázatának jóvoltából 800 határon túli gyermeket táboroztat
2015. augusztus 10. és szeptember 12. között hazánkban. A Cser-Készen
a Kárpát-medencében elnevezésű programban a 10-16 éves fiatalok
a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ismerkednek meg a magyar
hagyományokkal és értékekkel, ellátogatnak az Országgyűlési Múzeumba,
a Szent István Bazilikába, majd a budakeszi kalandparkban teszik próbára
ügyességüket és a Palatinus Strandon hűsölnek a kánikula ideje alatt.


 
 


 


A Magyar Cserkészszövetség által és a határon túli testvérszövetségek együttműködésével szervezett Határtalanul! programban megvalósuló táborok célja, hogy értékalkotó, szabadidős, hagyományőrző és kulturális programokat biztosítsanak a fiataloknak. A határon túli magyarlakta települések diákjainak és kísérőinek magyarországi látogatása elősegíti továbbá a határon átnyúló kapcsolatépítést is, illetve anyaországi élményeket adva erősíti a résztvevők kötődését és nemzeti identitását. A cserkész tematikájú programok a határon túli magyar cserkészcsapatokhoz és kisközösségekhez való csatlakozásra kívánják ösztönözni a résztvevőket.

A táborok öt héten keresztül 150 fős turnusokban zajlanak Nagykovácsiban, a Sztrilich Pál Cserkészparkban, és nyújtanak felejthetetlen élményt a lelkes határon túli magyar gyerekeknek. Az események a program partnereinek jóvoltából díjmentesen vagy jelentős kedvezménnyel látogathatók a Határtalanul táborlakók számára.

A tábor első állomásaként a fiatalok sétát tesznek az Országház épületében, ahol megtekinthetik a Szent Koronát és a nemrégiben megnyílt Országgyűlési Múzeumot. Ellátogatnak a Szent István Bazilikába, ahol megnézhetik a Szent Jobb Kápolnát és a Kincstárat, illetve a körkilátóból gyönyörködhetnek a város panorámájában. A kulturális programok közül a Budai Vár és a Mátyás-templom megtekintése sem marad ki a sorból. Esténként szabadtéri táncházban sajátíthatják el a gyerekek közös néptánchagyományunk alapjait.

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egész napos programmal várja a több turnusban érkező résztvevőket, ahol a gyermekek a magyar kultúra gyökereivel és a helyi hagyományokkal ismerkedhetnek meg játékos formában. Lehetőségük van nemezből játékokat készíteni és megismerni a bőrművesség rejtelmeit, majd olyan helyi finomságokat kóstolni, mint a kenyérlángos, vagy a házi készítésű szörpök.

A Budai-hegyekben tett egész napos kirándulás mellett a gyerekek szabadtéri játékokon, akadályversenyen, métázáson vesznek részt, a bátrabbak pedig a Budakeszi Vadaspark kalandparkjában tesznek felfedezést. A hőségben a Palatinus Strandfürdő medencéi és csúszdái nyújthatnak felfrissülést.

A Magyar Cserkészszövetség jóvoltából megvalósuló program nemcsak a határon túl élő gyermekeknek és kísérőiknek nyújt felejthetetlen élményt, hanem a hazai cserkészeknek és fiataloknak is lehetőséget nyújt magyarságuk megélésében, egymás megismerésében. Hazánk legnagyobb ifjúsági táboroztatója, a Magyar Cserkészszövetség szívügyének tekinti a határon túli magyar gyermekek támogatását, a cserkészet megismertetését és a magyar kultúra továbbadását.
 
 
(Forrás: cserkesz.hu)
 
__________________________
 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)               
 
---------------------------------
(Szerző/Leközlő:
  
Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 















































































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése