2015. szeptember 14., hétfő

AZ ÉV PINCÉSZETE - 2015. - FRITTMAN BORÁSZAT

A FRITTMAN Borászat lett AZ ÉV PINCÉSZETE 2015-ben

A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az Év Pincészete” kitüntető címet, amelyet szakmai körök jelölése és szavazatai alapján idén tizennegyedik alkalommal adományoztak az arra érdemesnek tartott pincészetnek.
 
 



„Az Év Pincészete” cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely az országban és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan eredményesen tevékenykedik.

„AZ ÉV PINCÉSZETE MAGYARORSZÁGON 2015-ben”

címet - amelyet a meghirdetők oklevéllel, emlékplakettel és vándordíjjal ismernek el -, idén a FRITTMANN BORÁSZAT nyerte el.

A II. helyezett a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, a III. helyezett a Csányi Pincészet lett, őket oklevéllel díjazzák.

„Az Év Pincészete” díjat – a meghirdető szervezetek képviselői – ünnepélyes keretek között, a média meghívott képviselőinek a jelenlétében adták át szeptember 8-án, Soltvadkerten, a Frittmann Borászatban.

Budapest, 2015. augusztus 26.

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
Magyar Bor Akadémia
Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége

--------------------------------------------------------------

AZ ÉV PINCÉSZETE

kitüntető cím elnyerésének és odaítélésének szabályai 2015.

A magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította „Az év pincészete” kitüntető címet, amelyet szakmai körök szavazatai alapján 2002-ben – a nagyrédei Szőlőskert Rt. Pincészetének, 2003-ban a Tokaj Oremus Kft.-nek, 2004-ben a Hilltop-Neszmély Rt.-nek, 2005-ben a Tokaj Disznókő Szőlőbirtoknak, 2006-ban a Garamvári Szőlőbirtok és Pincészetnek, 2007-ben a Bock Pincészetnek, 2008-ban a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészetnek, 2009-ben a Szöllősi Pincészetnek, 2010-ben a Pannonhalmi Apátsági Pincészetnek, 2011-ben a Thummerer Pincészetnek, 2012-ben a Mészáros Borház és Pincének, 2013-ban az Ikon Borászatnak, 2014-ben a Koch Borászatnak adományozott.

,,Az Év Pincészete” cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely az országban és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan eredményesen tevékenykedik.
,,Az Év Pincészete” választás menete
A címet kiíró szervezetek felkérik az általuk ,,Az Év Pincészete" címre méltónak tartott pincészeteket, hogy pályázzanak a cím elnyerésére. A beérkezett pályázók listáját a szervezők megküldik szavazásra a kiíró szervezetek tagjainak. A szavazásra felkért szervezetek és személyek a megadott értékelési szempontok alapján rangsorba állítják a listán megadott pincészeteket és a szavazólapot zárt borítékban visszaküldik a szervezőknek. A kiíró szervezetek tagjaiból álló zsűri értékeli a beérkező szavazatokat és kihirdeti az eredményeket.
Az összesítésnél a legalacsonyabb helyezési pontszámot elért jelölt kapja meg
„AZ ÉV PINCÉSZETE MAGYARORSZÁGON 2015-ben”
címet, amelyet a meghirdetők oklevéllel, vándordíjjal és emlékplakettel ismernek el.

A II. és III. helyezett pincészetet oklevéllel díjazzák.
„Az Év Pincészete” díjat – a meghirdető szervezetek képviselői - ünnepélyes keretek között, a média meghívott képviselőinek a jelenlétében adják át, ahová név szerinti meghívást kapnak a díjazott pincészetek is.
Fontos!!! A pályázó cégek a pályázati anyagot a saját honlapjukra felteszik, ott a teljes anyag megtekinthető, hozzáférhető! Ez – a szavazás szempontjából – azért is lényeges, hogy a szavazási joggal bírók részletesen megismerhessék a pályázó pincészetek termékeit, munkáját, eredményeit, múltját és jövőbeni terveit, melyeket a pályázatukban szerepeltettek! A tájékozódásnak erre a lehetőségére külön is felhívjuk a szavazásra jogosultak figyelmét!
A díjat alapító szervezetek finanszírozzák az előkészítő munkákat és a szavazás lebonyolítását. A díjat alapítók a szervezési munkákkal a Bacchus Arts Stúdiót bízták meg.

Budapest, 2015. március 25.

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
Magyar Bor Akadémia
Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége



(Forrás: Bacchus Arts Stúdió Kft.)

_______________________________


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

----------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 








































































































































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése