2024. június 30., vasárnap

21. ,,MUZSIKÁL AZ ERDŐ" - MÁTRAI MŰVÉSZETI NAPOK

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2024-ben
a 21. alkalommal 3 térségben szerveződik. 

Fő célja: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Az év első programja a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 11-12-én zajlott Kecskeméten, a Nyíri erdőben, valamint Lakitelek – Tőserdőn. Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok programfolyama június 29-e és július 7-e között kerül megrendezésre. Ősszel pedig a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében szeptember 27-29-én Gyula térségében, Gyula – Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében szerveződik.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok idején 9 nap 9 különböző helyszínen bejárjuk a Mátra erdőségeit a cseres-tölgyes zónától a hegyvidéki bükkösökig, közben felfedezzük a helyi közösségek értékeit. Nemcsak önfeledt kikapcsolódást, testi-lelki feltöltődést kínálunk az idelátogatóknak, hanem szeretnénk kihangsúlyozni, hogy az erdő a nyári hőségben kellemes klímát biztosít, kiváló helyszíne a közösségi programoknak.

Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez. Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket, ahol a családok valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.

A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, „Minősített Fesztivál” címmel rendelkező rendezvény valamennyi napján lélekben felkészülünk a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus, a népzenei, világzenei és jazz műfajú erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt.

Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetünk a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében. A természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok - fotó, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak.

Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit. Itt valódi közösségi élményt élnek át a résztvevők, találkozások, ember léptékű programok, meghitt beszélgetések megélésére ad alkalmat.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat sajátos szervezési elvei minden programnapon érvényesülnek, valamennyi programelem minden helyszínen megjelenik. Itt megtalálhatjuk azokat a valódi értékeket (természeti, gazdasági, kulturális, közösségi értékeket), melyek nemcsak reménnyel, energiával töltenek fel, hanem irányt mutatnak egy boldog, fenntartható jövő felé.

***


A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei:

06.29. – Szurdokpüspöki

06.30. – Salgótarján – Eresztvény

07.01. – Szentkút – Nemzeti Kegyhely

07.02. – Pásztó – Mátrakeresztes

07.03. – Tar

07.04. – Gyöngyössolymos

07.05. – Parádfürdő - Ilona völgy

07.06. – Gyöngyöspata

07.07. – Gyöngyös - Sástó


***


Új helyszínként jelenik meg Parádfürdő - Ilona-völgy, ahol a „Muzsikál az erdő” az Országos Erdészeti Egyesület éves vándorgyűlésével kapcsolódik össze.

Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!


Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2024-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire.


Részletes információt megtalálják honlapunkon: www.muzsikalazerdo.hu 

„Muzsikál az erdő”, ahol az erdő és a zene összefonódik.

Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés.

Ne feledjék: „Nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés!”

 



Muzsikál az Erdő Alapítvány 
www.muzsikalazerdo.hu 


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))                       

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

MMDR Ex Libris-díjas költő, fotó- és képzőművész

(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI; 
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR ÖRÖMHÍR MÉDIA; 
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;  
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; Szabad Szalon (SK) - pjulcsillag8@gmail.com); 
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése