2019. szeptember 25., szerda

AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA DÍJ ÁTADÁSA (2019.)

Ötödik alkalommal került sor „AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA" 
díj (2019.) átadására. A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány
kezdeményezte 2015-ben azzal a céllal, hogy a családi hagyományt
követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat,
amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet
boldogulását is szem előtt tartják.


Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre, és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. Ebben az évben a Pénzügyminisztérium (PM) és az Alapítvány között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás keretében az idén több díj került kiírásra, mint a korábbi években.

A díjról: Széchenyi István műveiben többször hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság föllendülését nem külső körülmények megváltoztatásával, hanem az azokban rejlő lehetőségek kiaknázásával, valós szükségleteknek a fogyasztók igényei szerint történő kielégítésével lehet elérni. A 21. században sincs ez másképp.

„A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgáljuk, amelyek: termelékenység, társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékeli.” - mondta el Széchenyi Tímea, az Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az előző évek díjazottai között volt - többek között - a Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft., Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, Bonaventura Gold Kft., Globserver Kft., 3B System Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Neuron Szoftver Kft., Reálterv Építésziroda Kft. és a Béres Gyógyszergyár Zrt. Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük elő egy olyan platform létrehívását, amely lehetőséget teremt arra, hogy a magyar vállalkozók kötöttségek nélkül kapjanak lehetőséget az egymással való találkozásra, új együttműködések kialakítására.”.

A díjátadó fővédnöke már negyedik alkalommal Varga Mihály pénzügyminiszter. A Pénzügyminisztériumot és a miniszter urat Marczinkó Zoltán István munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A program házigazdája Tisza Attila, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány titkára volt. A résztvevőket és a díjazottakat Tomka Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóhelyettese köszöntötte, ezt követte Széchenyi Tímea elnök (Gróf Széchenyi Család Alapítvány) beszéde. Széchenyi István Stádium című művében megjelent gondolatát idézte: „Nemzetiség, hazaszeretet, azon egység, mely mindent egyesít!”, ezek a gondolatok ma is arra biztatnak, hogy keresni kell a feladatokat és az utat, mely minden korban más, ezzel szolgálva nemzetünket. Ezt a hitvallást teljesíti be az Év Széchenyi Vállalkozása Díj is, tisztelettel adózva a magyar vállalkozások előtt, lehetőséget adva elismerésükre.

Marczinkó Zoltán István munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (Pénzügyminisztérium) beszédében méltatta az Alapítvány által létrehozott Díj értékét, mely mára olyan rangra emelkedett, amely megteremtette a Pénzügyminisztériummal való együttműködés feltételeit. Ezért ebben az évben már közösen alapított díjak is szerepelnek a kategóriák között.
Széchenyi István gondolatait idézve hangsúlyozta, az ember hazájának előmenetelét úgy szolgálhatja, ha törekszik, többet és többet tenni, és nem elégszik meg a már meglévő tudásszintjével, hanem arra törekszik, hogy tanuljon, képezze magát és egyre jobb eredményt érjen el.
Méltatta a startup cégek magas számának jelenlétét a magyar piacon, mely vállalkozásokban a vállalkozók nagy kreativitással közelítik meg a mai piaci környezet kihívásait, útjait, ezzel megteremtve az innovatív fejlődés lehetőségét.

Gangel Péter, a Bizalmi Kör alapítója, rövid előadásában hangsúlyozta, hogy a Széchenyi név újra egy alapot jelent, hogy visszakapjunk valamit Széchenyi István munkásságából, melynek alapjai: tisztesség, műveltség, önállóság, feddhetetlen jellem.

Michaletzky Géza, a zsűri elnökének összefoglaló indoklása következett: örömét fejezte ki, hogy minden évben több pályázati anyag érkezik be, az ország különböző tájairól. Az értékelés szempontrendszere változatlan 2016 óta, amely alapot ad arra, hogy minden vállalkozást össze lehessen hasonlítani egymással. Pályázatok egyre szélesebb körből, és változatosabb vállalkozási területekről érkeztek.

***

A 2019. évben az alábbi kategóriákban hirdettek győzteseket:

FŐDÍJ - I. kategória: Az évi ötszáz millió Forint összárbevétel fölötti kategória: Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet, átvette: Feuerstahler Terézia, a szövetkezet elnöke; átadta: Marczinkó Zoltán István (Pénzügyminisztérium).

FŐDÍJ - II. kategória: Az évi ötven és ötszáz millió Forint közötti összárbevétel kategória: Mystic Nails Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató BT, átvette: ifj. Gyimesi László, ügyvezető igazgató; átadta: Marczinkó Zoltán István (Pénzügyminisztérium).

AZ ÉV FELELŐS ÜZLETI VÁLLALKOZÁSA - I. kategória nyertese: a LNX-Trend Kft.; átvette: Dr. Bakonyiné Sárközy Orsolya, ügyvezető; átadta: Marczinkó Zoltán István

AZ ÉV FELELŐS ÜZLETI VÁLLALKOZÁSA - II. kategória nyertese: a Kayla Sun Kft.; átvette: Balogh László ügyvezető, tulajdonos; átadta: Marczinkó Zoltán István

LEGSIKERESEBB FIATAL VÁLLALKOZÓ kategória nyertese: Buzás Zsófia, EV; átadta: Marczinkó Zoltán István

***

A MOBILITÁSI DÍJ kategória nyertese: a BÁV Faktor Zrt.; átvette: Rátkai Tamás, vezérigazgató; átadta: Marczinkó Zoltán István

AZ INNOVÁCIÓ kategória nyertese: a Windcraft Development Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.; átvette: Kovács Tamás ügyvezető igazgató; átadta: Tomka Gábor, főigazgató helyettes úr

A TERMELÉKENYSÉG kategória nyertese: a GLOBSERVER Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft.; átvette: Dr. Varga Zoltán, igazgató; átadta: Michaletzky Géza, a zsűri elnöke

A TÁRSADALMI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS kategória nyertese: Térképvilág Térkép- és Útikönyv Kiadó és Kereskedelmi Kft.; átvette: Buslig György tulajdonos, ügyvezető igazgató; átadta: Széchenyi Márk, kuratóriumi tag

***

A Széchenyi család különdíját az idén a magyar hagyományokat kiemelkedően őrző és ápoló alkotónak szánták. A díjat Tokay Rozália Anna nyerte el; átadta: Széchenyi Tímea

Mórucz István a Széchenyi család különdíja emlékplakettet kapott, átadta: Széchenyi Tímea

Oklevélben részesült Szakács András (PerfectKarpit), Schanna Design (Stúdió Bt.), DAT Design And Trend Kft., az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. és dr. Pukoli Dániel EV.; A díjat Széchenyi Viktória alapító adta át.


(Forrás: Gróf Széchenyi Elemér Sárvár-Felsővidék Alapítvány)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA









































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése