2016. szeptember 21., szerda

VIDÉKI SZÍNHÁZAK FESZTIVÁLJA 2016. - DÍJÁTADÓ

Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja 2016. díjait

Vasárnap véget ért a Vidéki Színházak Fesztiválja, szeptember 5-11. között kilenc előadással vártuk a kedves közönséget. A vidéki színházak színvonalas produkciói és a kedvező jegyárak ezúttal is vonzották a nézőket, minden előadást telt ház előtt játszottunk. A produkciókat öttagú zsűri értékelte, akik a következő díjakat osztották ki.
 


A legjobb előadás díját a szombathelyi Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el. Csehov kedvelt színművét - Hamvai Kornél fordításában - Réthly Attila rendezte, a címszerepben Mertz Tibor látható. A díjat Kézdi Beáta, a Heti Válasz színházrovatának szerzője adta át Réthly Attilának.

A Legjobb férfi alakítás díja Varga Zoltánt illette, Arthur Miller: Pillantás a hídról című drámájában nyújtott színészi teljesítményéjért. A díjat Gabnai Katalin színikritikus adta át a Miskolci Nemzeti Színház színészének.

A Legjobb női alakítás díját Ullmann Mónika vehette át – szintén a Pillantás a hídról című darabban nyújtott alakításáért – Pindroch Csaba színművésztől.

Cseh Bettina közönség-zsűritag a Fesztiváldíj a színészi csapatjátékért díjat adta át a Szerelem című előadásért, melyet a kaposvári Csiky Gergely Színház hozott el. A díjat Takács Katalin és Mészáros Sára színművésznők vették át.

A műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztiváldíjat a Zenthe Ferenc Színház kapta, melyet Lantos Anikó fesztiváligazgató adott át. A díjat a színház vezetősége, Simon Lajos, Susán Ferenc és Orosz Dániel vették át.

Végül a zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának (Ványa bá) ítélték, a díjat Térey János író, drámaíró, műfordító adta át.



(Forrás: thalia.hu)


----------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

----------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 































 

2 megjegyzés: