2016. június 9., csütörtök

SZAMOS PARLAMENT CAFE

Generációváltás a Szamos Marcipánnál

Egyedülálló gyűjteménnyel, a Csokoládé Múzeummal nyitotta meg legújabb kávézóját a Szamos Marcipán a Kossuth téren. Az üzletkomplexum földszinti része mind hangulatában, mind a kínálat tekintetében a generációváltás jegyében került kialakításra. Modern formavilág jellemzi a belső tereket, helyet adva az elviteles, Szamos Today termékcsaládnak.

 


A felgyorsult életmódnak és a környék adottságainak minden vonatkozásban megfelelő, egészségtudatos termékek mellett, természetesen, jelen vannak a Szamos Marcipán hagyományos süteményei és fagylaltjai is. A kávézó belső terét a nagyvilágban is ismert Kürthy Hanna tusrajza díszíti, aki számos nemzetközi elismerés birtokosa és egykori ösztöndíjasa a Cziffra György Alapítványnak. A már jól ismert Szamos Csokoládé Iskola természetesen itt is működik. Az üzlet a munkába sietők és az üzletemberek mellett a Parlament környékét felkereső turisták érdeklődésére is számít.


Szamos Cafe - belsőépítészet

Cafe. Több mint cukrászda. Aki belép az ajtón, megérti. Letisztult, modern elegancia. Minden mindennel összhangban. A stílus merőben más, mint az eddigi Szamos üzletekben. Sass Géza belsőépítész és Szamos Gabriella látásmódját tükrözi az egész környezet.
 
A főfalon poétikus alkatú teremtmény. Szárnyak nélkül repül. Kürthy Hanna tusrajza vágtázó lovat ábrázol. Dinamikája felcsigáz, szépsége megnyugtat. Extravagáns dekoráció.


„More than sweet”

Vagyis, már ,,nem csak édes" a Szamos – üzeni az új szlogen. Utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából. Pozíciót vált. Nyit a fiatalok felé. A Szamos Today elviteles termékeinek designja a gasztronómiai trendekbe illeszkedik. Az új kínálat a fogyasztói igények mentén alakul ki. A kora reggeltől kapható, széles, reggeli választék, a változatos üzleti ebédkínálat, a szendvicsek, salátás, smoothiek, levesek a környéken dolgozók, vagy éppen a Parlamentnél kiránduló turisták napi tempójához igazodik. A Szamos Today termékek hamarosan több Szamos üzletben is megjelennek majd.

A Szamos Cafe kávékínálatában a klasszikus bécsi pörkölés mellett megtalálható a világosabb, ún. „speciality”, ültetvényszelektált kávébab is, melynek pörkölését időről-időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják.

A galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt a’la cart kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket szép környezetbe.


Szamos Csokoládé Múzeum és csokoládébolt

A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaó termesztésétől a XX. század csokoládé gyártásáig a csokoládé történetiségét.
 
Láthatunk itt berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat. A vitrinben egy méretarányos Parlament tekinthető meg, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki könnyedén összehasonlíthat az igazival. Itt a koronázási emlékek is marcipánból készültek.
 
Ugyancsak ezen a szinten található az 50 fős különterem. Parlamentre nyíló panorámával csapatépítésre, zártkörű megbeszélésekre vagy sajtótájékoztatók rendezésére is szolgálhat.


Szamos Csokoládé Iskola és Tortaműhely

A Szamos sütemények a magyar cukrászat tradicionális receptjei alapján készülnek. A Szamos Csokoládé Iskolában és Tortaműhelyben a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba.


A Csokoládé és Sütemény Iskola szolgáltatásai:

• Alap és haladó csokoládékurzusok
• Tortakészítő és díszítő tanfolyamok
• Bonbonöntés
• Szaloncukor-készítés
• Fagylaltfőzés
• Baráti/céges összejövetelek
• Csapatépítő tréningek


(Szövegforrás: SZAMOS PARLAMENT CAFE)


---------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

---------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 


 
  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése