2015. január 23., péntek

CSAPRA FEL!-KAMPÁNY – ORSZÁGOS ROADSHOW

CSAPRA FEL!-KAMPÁNY – ORSZÁGOS ROADSHOW

Országos roadshow-n folytatódik a csapvíz-fogyasztást népszerűsítő Csapra fel!-kampány - jelentették be a kampány első szakaszát lezáró, budapesti sajtótájékoztatón, a Deák tér-i Akvárumban, amelyen részt vett Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint az öt nagy, állami vízközmű-szolgáltató vezetője.

 


A tavaly december elején indított Csapra fel!-kampány első szakaszában csapvíz-kóstolási és palacktervezési versenyt tartottak a szervezők. Néhány hét alatt több mint hatezren kóstolták meg az öt nagy, állami szolgáltató - a Duna-menti, a dunántúli, az észak-dunántúli, az észak-magyarországi és a Tisza-menti vízmű - 15 csapvizét. A győztes az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. Szilvásvárad - Szalajka-völgyi vize lett.
 
„A tiszta, minőségi csapvíz biztosítása a mindenkori kormány egyik legfontosabb feladata, ugyanakkor mindannyiunknak felelősséggel kell bánnia e közös természeti kincsünkkel. A regionális vízművek szemléletformáló kampánya erre igyekszik ráirányítani a figyelmet, hozzájárulva egy fenntartható jövőhöz." - mondta Fónagy János.
 
Diákok országos pályázaton tervezhették meg a nyertes víz palackjának címkéjét. A győztes pályamunkát Kóbor Hanna Panni, a szegedi Juhász Gyula Általános Iskola 4. osztályos tanulója küldte be. A nyertes a budapesti rendezvényen vehette át jutalmát.
 
A legjobbnak ítélt csapvíz ezzel a gyerekrajzzal díszített speciális palackba kerülve most országos roadshowra indul. Ennek keretében a kezdeményezés két hét alatt eljut Magyarország legnagyobb egyetemeire, főiskoláira. A kitelepülésekkor táblagépekre optimalizált szórakoztató, egyszersmind ismeretterjesztő tesztekkel igyekeznek népszerűsíteni a csapvízfogyasztást a fiatalok körében.


(Forrás: MTI)

--------------------------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:
 

Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)



---------------------------------------------------------------------------


POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL
 
















 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése