2023. január 30., hétfő

,,AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA” DÍJ

„Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022 Díj” átadása 
a Lipták Villa dísztermében zajlott le 2023. január 25-én.



Nyolcadik alkalommal kerül sor „AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA” díj átadására. A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte 2015-ben azzal a céllal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják.

„Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022 Díj” fővédnöke Dr. Nagy István miniszter úr. Ebben az évben az Agrárminisztérium és az Alapítvány között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás keretében közös díjak kiosztására is sor kerül. Köszöntő beszédet mond: Papp Zsolt György helyettes államtitkár, az Agrárminisztérium képviseletében.

A díj olyan hazai gazdasági szereplőket céloz, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak, nyitottak a megmérettetésre, és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.

A díjról: Gróf Széchenyi István műveiben többször hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság fellendülését nem külső körülmények megváltoztatásával, hanem az azokban rejlő lehetőségek kiaknázásával, valós szükségleteknek a fogyasztók igényei szerint történő kielégítésével lehet elérni. A 21. században sincs ez másképp.

A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgáljuk, amelyek: termelékenység, társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékeli.

Az előző évek díjazottjai között volt - többek között - a Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft., Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, a Bonaventura Gold Kft., a Globserver Kft., a 3B System Kft., a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Neuron Szoftver Kft., a Reálterv Építésziroda Kft. és a Béres Gyógyszergyár Zrt.

Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük elő egy olyan platform létrehozását, amely lehetőséget teremt arra, hogy a magyar vállalkozók kötöttségek nélkül kapjanak lehetőséget az egymással való találkozásra, új együttműködések kialakítására.

 

(Forrás:

Gróf Széchenyi Tímea,
a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke) 


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))                       

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

MMDR Ex Libris-díjas költő, fotó- és képzőművész

(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI; 
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR ÖRÖMHÍR MÉDIA; 
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com; 
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; Szabad Szalon (SK) - pjulcsillag8@gmail.com); 
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA




























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése