2021. szeptember 30., csütörtök

NYÁRSAPÁT PANORÁMÁS VIGASZ-A (A X. M. VT. ZÁRÁSA - II. RÉSZ)

 A X. Magyar Világtalálkozó zárása Nyársapáton - II. rész;

Nagysikerű és kiváló szervezésű volt a kulturális és gasztrofesztivál
Nyársapáton; a Magyar Konyha Világnapján megalakult a Világ
Magyarságának 
Gasztro Szövetsége, a VIGASZ; reggeltől éjfélig 
zajlottaka programok - remek hangulat, nagyszerű fellépők, ízes
finomságok - a X. Magyar Világtalálkozó záróeseményén.




A X. Magyar Világtalálkozó záró eseményeként került sor szombaton - immár negyedik alkalommal - a Magyar Konyha Ünnepe rendezvénysorozatra, a Cegléd melletti Nyársapát község Rendezvényparkjában, ahová Magyarország számos településéről és a határon túlról is szép számmal érkeztek vendégek, így például Erdélyből, a Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, valamint az Amerikai Egyesült Államokból, Svájcból, Norvégiából, Kurdisztánból, Mauritániából.

***

Délután a Rendezvényparkban a főzőcsapatok hozzáláttak finomságaik elkészítéséhez,  Nagyváradi-Kis Anna és Joó Géza műsorvezetésével pedig a színpadon zajlottak a műsorok, s rövid interjúk során megismerkedhettünk számos olyan vendéggel, akik messze földről érkeztek.

Közben megkezdődött Rácz Attila és népi zenekara ,,Jó ebédhez szól a nóta” című műsora, amelynek keretében Tolnai Judit, Strabán Anna, Nógrádi Tóth István, Szegedi Csaba, Sztruhala József és Farkas Annamária lépett fel a közönség örömére.  Ezt követően Kovács Krisztina mutatta be magyarság-dalokból álló műsorát, majd a Nyársapáti Népdalkör énekeit fogadta nagy örömmel a közönség.

Délután 15 órától a község első osztályosai lepték el a színpadot, s tettek ünnepélyes fogadalmat tanulmányaik és a településhez való hűségük bizonyítékaként. Nyársapát jó sportolóinak és a település virágos, rendezett kertjeinek elismeréseit Kis Miklós polgármester adta át. Később sor került a főzőcsapatok díjazására is. A különféle díjakat, elismeréseket Kis Miklós és dr. Tanka László, valamint Vér János, Ambrózi Zoltán és Vitéz Komlósy Mihály adták át.

Ezután ismét felcsendültek a dalok: Szekeres Viktória előadóművész és énekstúdiójának tanítványai - Kovács Krisztina „Csisztu” és Varga Kitty Gabriella - adtak elő nagysikerű, hazai és külföldi slágereket. Majd megérkeztek a sztárvendégek: Tóth Éva és Leblanc Győző, akik fergeteges műsorukkal gyakran vastapsra késztették a közönséget.

A rendezvényen szép díszletet nyújtottak a szüreti kellékek, a szőlőfürtök, a gyermekeket és felnőtteket lovaskocsi-sétára invitálták a helyiek, a vásárosok nívós portékáikat kínálták, a főzőcsapatok kóstolóra hívták a közönséget. A nagy üstökben készült, s a helyi ízekkel fűszerezett ételekből vásárolhattak a megéhezők. A színpadon elhangzottak azok az üzenetek is, amelyeket a világ messzi tájairól küldtek a magyarok arról, hogy ezen a napon milyen magyar ételeket készítettek, fogyasztottak.

A nap záró részében a könnyedebb műfaj képviselői léptek színpadra: Pintér Timi és táncosai műsora következett, majd az „Őszi Hacacáré” rendezvénysorozat keretében Bódy Csabi, Báder Tibcsy, Lugosi Kati és Sós Fecó lépett a színpadra.

A remek hangulatú, kiváló szervezésű, egész napos program éjfél után ért véget egy utcabállal.

 

(Forrás: Panoráma Világklub – X. Magyar Világtalálkozó) 


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))                        

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI; 
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR ÖRÖMHÍR MÉDIA; 
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com; 
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; Szabad Szalon (SK) - pjulcsillag8@gmail.com); 
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA




































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése