2021. szeptember 7., kedd

JUBILEUMI, XV. COOP RALLY

A CO-OP Hungary Zrt. az Agrárminisztérium Kupolatermében tartotta 
a jubileumi, XV. Coop Rally országos sajtótájékoztatóját
2021. szeptember 7-én, kedden, Budapesten.

Elsőként Tóth Géza vezérigazgató ismertette a CO-OP Hungary Zrt. törekvéseit:

A COOP üzletlánc a hazai élelmiszertermelés elkötelezett támogatójaként - a korábbi évek hagyományait követve - immár 15. alkalommal szervezi meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító Coop Rallyt.

A szakmai program megrendezésének kerek évfordulójára némileg árnyékot vetett a tavalyi sajátos járványügyi helyzet, így az akkori halasztás után idén kerülhet sor a jubileumra. A COOP beszállító partnereivel összefogva ismét szeretné felhívni a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére, amelynek fontosságára a pandémiás helyzet is rávilágított.

A COOP üzletlánc a hazai élelmiszertermelés elkötelezett támogatójaként a korábbi évek hagyományait követve immár 15. alkalommal szervezi meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító COOP Rallyt.

A szakmai program megrendezésének kerek évfordulójára némileg árnyékot vetett a tavalyi, sajátos járványügyi helyzet, így az akkori halasztás után idén kerülhet sor a jubileumra.

A COOP beszállító partnereivel összefogva ismét szeretné felhívni a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére, amelynek fontosságára a pandémiás helyzet is rávilágított.

A cél a tradíciókra épülő korszerű és versenyképes élelmiszer-előállítás bemutatása. A rally 2006-ban indult útjára, és napjainkig 119 - Magyarországon működő - gyártót és forgalmazót mutatott be.

Az idei szakmai program Nyugat-Magyarország gyártóihoz és forgalmazóihoz látogat el szeptember 08-09. között.  A résztvevők  a hazai élelmiszer-kereskedelmi  piacon évi mintegy 2 000 milliárd Ft-ot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 50 000 munkavállalót képviselnek.

***

Pekó Lászó, a COOP csoport igazgatósági elnöke a társadalmi felelősségvállalást emelte ki: A CO-OP Hungary Zrt. 1996 óta támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB), folyamatosan támogatja a Magyar Olimpiai Csapat fölkészülését, ezáltal népszerűsítve a sport- és az olimpiai eszmét. --- A Coop Segély Alapítvány és a 12 éve működő Bartolák Mihály Alapítvány embereken, hátrányos helyzetű és tehetséges fiatalok segítését célozza. A Coop Rally pedig ,,Elkötelezettség a Magyarországon gyártott termékek és a hazai termelők iránt”.

***

Dr. Nagy István agrárminiszter (AM), a Coop Rally fővédnöke kiemelte: … ,,A magyar gazdák sorsa a magyar vásárlók kezében van.; … A vidék megtartó ereje a COOP-lánc is.; … Az élelmiszeripar ma már stratégiai ágazat.; … A termelési ív: a termőföldtől a földolgozáson át a fogyasztókig eljutni.; … A közétkeztetés hazai (köz)beszerzésből kell megvalósuljon, először 60 % erejéig, később pedig 80 % kell legyen ez az átlag!; …”

*** 

Az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (továbbiakban: ÁFEOSZ-COOP Szövetség) alapvető célja a kizárólagosan magyar tulajdonban álló szövetkezeti alapú kereskedelmi lánchoz, a Coop-csoporthoz tartozó több mint 1000 vállalkozás érdekképviselete, gazdasági tevékenységük segítése, továbbá a nemzetközi kapcsolatok ápolása.

 

(Forrás: www.coop.hu; SKY Marketing Kft.) 


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))                       

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:

  

Polgár Julianna

(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI; 
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR ÖRÖMHÍR MÉDIA; 
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com; 
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; Szabad Szalon (SK) - pjulcsillag8@gmail.com); 
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA





















































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése