2023. február 24., péntek

MATILD PALOTA

Íme, a budapesti szálloda, aminek csodájára járnak a világ építészei.
Budapest egyik legimpozánsabb luxusszállodája
a felújított Matild Palotában működik.


Az épület számos nemzetközi és hazai szakmai díjat zsebelt be az utóbbi időszakban. Mindez nem meglepő, hiszen az 5 csillagos hotel belsőépítészeti megoldásai egyedülállónak minősülnek!

Exterior Matild Palace

A Matild Palace új értelmet ad az elegancia fogalmának. A budapesti látkép egyik legmeghatározóbb épületében lévő hotel terei egyediek és összetéveszthetetlenek: a magyar örökség az épület minden szegletében jelen van, és a főbejáraton belépve rögtön megragadja a tekintetet.

A Matild palota a századfordulón, 1902-ben épült Giergl Kálmán és Korb Flóris tervei alapján, Szász-Coburg-Koháry Klotild Mária főhercegné támogatásával. A főhercegné ikerpalotákat álmodott meg a városi társasági élet központjaként, amelyek kecses hölgyek képét idézve fogadják a hídra lépőket. A neobarokk palota felkerült az UNESCO világörökségi listájára, és 1977 óta védett műemléknek minősül. A Matild Palace célja, hogy gazdag történelme, kultúrája és ínyenc fogásai inspirációt jelentsenek vendégeinek. A luxus környezet, az autentikus élmények és felejthetetlen emlékek miatt jobb kiindulópontot nem is lehetne találni a varázslatos Budapest felfedezéséhez.

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest 2021 nyarán nyitott meg a vendégek előtt, ám ez alatt a rövid idő alatt komoly pozíciót szerzett a piacon. Nemcsak a kiszolgálás luxusminőségű, de az épület maga is elképesztő, okkal figyeltek fel rá nemzetközi szakmai körökben.

Felújítás a dicső múlt tisztelete jegyében

Az Erzsébet-híd pesti oldalán két palota magasodik, a neobarokk szecesszió ünnepélyes eleganciája egy rég eltűnt világ hangulatát őrzi. A hajdan Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné tulajdonát képező két tömb Klotild palotaként vált ismertté – a délire a pestiek ragasztották rá a Matild Palota nevet. Ma már mindkét fantasztikus épületben hotel működik.

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest ikonikus épülete hatalmas, minden részletre kiterjedő felújításon esett át a megnyitást megelőző 5 évben. Az építészeti terveket Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse. A dizájn a modern luxus elemeket ötvözi az eredeti motívumokkal, melyeket a korabeli rajzok és fényképek alapján restauráltak. Az épületbe való belépés is elvarázsolja az embert…

,,Az ikonikus Matild Palotába a világ minden tájáról érkeznek vendégek, az első benyomás pedig nagyon fontos. Az a célunk, hogy maradandó emlékeket őrizzenek majd a Matild Palotában tett látogatásról. Arra törekedtünk, hogy belsőépítészetileg is valami emlékezeteset alkossunk, öröm, hogy ezt díjak sora igazolja vissza” – mondta Selim Ölmez, igazgató.

Építőipari Nívódíj

A déli Klotild palota nyerte el idén az Építőipari Mesterdíj Alapítvány díját, az Építőipari Nívódíjat. A díjat a kiemelkedő építészeti-műszaki színvonalon megvalósított építmények, illetve az ezekben közreműködő szervezetek pályázat útján történő szakmai elismerésére alapította az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület.

2022 Klasszis TopDesign: 3 kategóriát teljesített a Matild Palace

A Klasszis TopDesign 2022 Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye. Az egyetlen olyan megmérettetés itthon, amely átfogó módon közelít a dizájnhoz, különleges megoldásokhoz, és annak minden területét értékeli a vendéglátó- és szállodaiparon belül.

Itt a legkülönlegesebb belsőépítészeti, lakberendezési megoldásokat, illetve különböző, az adott területen fontos kiegészítő termékeket, tervezési megoldásokat értékeli a zsűri, ami nemcsak a hazai belsőépítészeti szakma meghatározó személyiségeiből állt, hanem nemzetközi szinten elismert szakemberekkel is kiegészült.

A Matild Café & Cabaret fantasztikus revü műsoraival valósággal berobbant a fővárosi éjszakai életbe. 

European Property Awards

Az International Property Awards a legkiemelkedőbb teljesítményt elért vállalatokat díjazza, az ingatlanipar minden szektorát lefedve. Az elbírálás a design, a minőség, a szolgáltatás, az innováció, az eredetiség és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség alapján történik. A verseny régiókra bontva zajlik: Arábiára, Európára, Afrikára, Kanadára, Közép- és Dél-Amerikára, a Karib-térségre, az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra és Ázsia-csendes-óceáni térségre kiterjedve.

Az Európai térségben pedig kiemelkedőnek ítélték a Matild Palace luxusszállodát, mely összesen 6 különböző díjat zsebelt be a megmérettetés során.

A szállodán belül nem csak a lakosztályok és a fürdőszobák belsőépítészeti megoldásait ismerték el, hanem a The Duchess rooftop bár és a hotel egyedülálló étterme, a Spago by Wolfgang Puck Budapest kiemelkedő design megoldásait is.

***

A díjak pontos megnevezése:

· Best Hotel Suite Interior – Maria Klotild Royal Suite

· Best Hotel Bathroom Interior

· Best Hotel Conference Facilities Interior

· Best Hotel Restaurant Interior – Spago by Wolfgang Puck Budapest

· Best Hotel Lobby Interior

· Best Hotel Bar Interior – The Duchess



(Forrás - https://www.matildpalace.hu) 


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))                       

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:

 

Polgár Julianna

MMDR Ex Libris-díjas költő, fotó- és képzőművész

(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI; 
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR ÖRÖMHÍR MÉDIA; 
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com; 
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; Szabad Szalon (SK) - pjulcsillag8@gmail.com); 
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA 





















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése