2019. január 27., vasárnap

DIÁKOLIMPIA® EREDMÉNYESSÉGI DÍJÁTADÓ

Húsz pedagógust és tizenhat iskolát jutalmaztak
a Diákolimpia® eredményességi díjátadón

Budapest, 2019. január 23. - Pedagógusok, iskolák és rendező
szervezetek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség
elismeréseit a Diákolimpia® elmúlt tanévének országos döntőin
elért kimagasló eredményeikért a Magyar Tudomány Akadémián.




Az ünnepélyes rendezvényen részt vett és beszédet mondott Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, dr. Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2017/2018-ban a Diákolimpia® versenysorozat. A versenyekre összesen 300 ezer nevezés érkezett, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerben nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél is az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták.

A pedagógusok ösztönzésének, lelkesítésének sikere, ha az adott intézményi létszámhoz képest minél többen vesznek részt a versenyen. Ezt a motivációs tevékenységet ismeri el az Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Egy-egy sportesemény hangulatán nagyban visszatükröződik a szervezők lelkesedése, sport iránti szeretete.

Az elhivatottság jutalma pedig a magas látogatottság és az elégedett résztvevők mellett a 2017/2018. tanévi diákolimpiai rendezvénye díj. Idén is három rendező szervezet részesült ebben az elismerésben. A sport nemcsak a győzelemről szól, hanem a tisztességes küzdelemről is. Fair play díjban részesült az a fiatal sportoló, aki ezen a területen viselkedésével másoknak is példát mutatott.

A díjátadásban közreműködött továbbá Háfra Noémi, a magyar női kézilabda válogatott tagja, junior világbajnok, a 2018-as Kézilabda Európa-bajnokság All Star csapatának tagja.

Az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola, és rendező szervezet együttműködését: „A mai díjátadón nemcsak a legeredményesebb testnevelőket és iskolákat szeretnénk elismerni, hanem minden pedagógust és intézményt, akik nap mint nap dolgoznak a fiatal korosztály egészségéért, fittségéért. A Nemzeti Tehetség Program támogatásában megvalósuló Diákolimpia® több évtizede biztosít sport megmérettetést az iskolásoknak, amelynek népszerűsége tovább emelkedik, hiszen idén 15 ezerrel több nevezés érkezett a versenysorozatba a tavalyihoz képest.” – emelte ki Balogh Gábor.

***

Becsületes Játék - Fair Play díj nyertese:

Díjazott

Bakó Beatrix, a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola 7. osztályos tanulója


Indoklás

Beatrix a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület Ritmikus Gimnasztika Szakosztályának tagja. Az edzéseken együtt dolgozik a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulóival, amely nem az ő iskolája. Az iskola III. korcsoportos csapatának egyik tagja a Diákolimpia® országos döntőjének „célegyenesében” bárányhimlős lett. A csoportos gimnasztikában csak teljes létszámmal lehet edzeni, ezért a lehetetlen helyzetben Beatrix állt be a csapatba abban a tudatban, hogy ő semmikép sem versenyezhet, hiszen nem ebben az intézményben tanul. Az utolsó pillanatig minden nap ott volt, hogy a csapat tudjon gyakorolni. Szerencsére a beteg csapattag a versenyre össze tudta szedni magát és be tudott állni a gyakorlatba, és nagy meglepetésre megnyerték korcsoportjuk versenyét.

***

Magyar Diáksport Szövetség A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyarországon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát®, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.

A Diákolimpia® versenysorozatról A Diákolimpia® a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amely idén 13, MDSZ által rendezett és további 41 olyan versenyt foglal magába, melyet országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozatnak egy tanév során összesen 300 ezer nevezője van, közülük 18 ezren jutnak el az országos döntőkig. A Diákolimpia® fővédnöke Áder János köztársasági elnök, a versenysorozatot az MDSZ az oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg. A Diákolimpia® országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző 8 év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.


(Forrás: www.mdsz.hu)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA














 









 






 















 

 











































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése