2019. szeptember 27., péntek

JÖVŐKÉP - A TUDOMÁNYT ÚJRA KELL EVANGELIZÁLNI!

A Professzorok a Hazáért Civil Társaság 2019-ben is, méghozzá
Széchenyi István születésnapján, megrendezte idei, JÖVŐKÉP
című konferenciáját ,,az új" Városháza gyönyörű dísztermében.
,,Témája: Milyen lehetőségeket tartogat számunkra a XXI. század?"


Ozsváth Kálmán, a konferencia moderátora köszöntötte a megjelent hallgatóságot, majd fölkérte Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest megnyitó köszöntőjének megtartására.

Az első előadó Csókay András idegsebész, főorvos volt, aki elsőként ,,A tudomány evangelizálása magyar módon" címmel olyan megrendítő előadást tartott, hogy többeknek elkönnyesedett a szeme! Vetített-képein a keresztény, isteni támasz és szellemiség, majd ennek egyik híres példája, a mostanában megműtött sziámi ikrek látszottak, és már a konferencia elején kimondta a lényeget: ,,A tudományt újra kell evangelizálni!"! --- Vastaps kíséretében sietett vissza egy kórházi műtőbe életet menteni!

Második csoda-előadó Andrásfalvy Bertalan volt, aki a tudományok teljes tárával, nagy sűrűségű tudással, tapasztalattal elemezte helyzetünket: ,,... a szükségletek kielégítése határozza meg létünket, de a minőség sokszor nem számít ma már; ... Már a szeretetet is meg kell tanítani! ... A régiségben az Anya magára kötötte babáját, ha templomba, ha a földekre ment! ... Nagyon erős kapocs és egészséges létfenntartó a testi kapcsolat; ... Akit öleltek, pl. tánc közben, azt nem hagyták el a boldogság percei, ösztönei; ... Az emberi kapcsolatok rangsora: anya - gyermek (ám ha nem engedi el az anya a gyermekét, az újabb trauma); ... Házasság: két test újra eggyé lesz; ... Kis közösségekhez tartozás: ez is megszűnt szinte teljesen, még vidéken is!; ... A depressziósokat félelmük emelkedettebb elmondására veszik rá; ... Muhi: azért történt, mert a köznép ,,összekülönbözött" a nemességgel - a köznép ,,rabszolga" volt!; ... Mindenhol a hagyományok elvetése, hiánya! ... Ártéri gazdálkodás: a hegyek és síkvidékek találkozásánál térjünk vissza a már jócskán bevált, mert alkalmazott hagyományokhoz!";

Prof. Habil. dr. Bardócz Zsuzsanna biokémikus, az MTA Doktora komoly természetvédő előadást tartott ,,Génjeink és a környezet" címmel: ... vízfogyás/-pusztulás; ... talajpusztulás a sok kemikáliától; mindenhol vegyszerek!!! ... kb. 77 vegyszer mutatható ki testünkből! ... 6. legnagyobb állatpusztulás napjainkban, ami a biodiverzitás rovására megy! (lásd: a méhek pusztulását!) ... Szívünk elektromágneses ereje rendkívüli, de érzelmeink hatására ,,libikókázik", és gondolatilag alig befolyásolható! ... DNS -> epigenetikai változások; ,,adó-vevő" az energiai és elektromos jeleinknél! ... Minden tekintetben csak pozitívnak kellene lennünk! ... ,,A világ legbetegebb nemzete vagyunk!".

Dr. Tanka Endre jogász, professzor emeritusz (KRE) ,,Az EB közös agrár- és földpolitikájának megváltoztatása" címmel tartotta meg előadását: ... Fenntartható agrárium a témája; ... ,,Véges bolygón képtelenség a VÉGTELEN termelés!"; ... Mielőbb át kell térni az önellátásra, és az esetleges fölösleget lehessen exportálni!, ... Csak az ökológiai gazdálkodás tudja megmenteni a Földet/földet!!! ... KAP - az EU Közös AgrárPolitikája;

Dr. Raffay Ernő történész, volt államtitkár ,,A szétdarabolt magyarság jövője" címmel a trianoni trandzsírozás traumáját elemezte. Keserű szójátéka mindent kifejez(ett): SzabaDÚLÁS!!! ... ,,10 országból állunk"! ... 1880-1910. között népszámlálás: ... a magyarok részaránya 54 %; a jiddis/zsidó közeg kb. 9 ezer fő volt, ahol a nyelvét vállalókat a németajkúakhoz, az érdekből magyarnak vallókat magyarként vették számba; ... Ha nincs Trianon, az akkor 38, ill. ,,csak magyar" 31 millió fő lenne, és most 40 milliós lehetne Magyarország! ... Ha nincs Trianon!!! ... Írt egy tanulmányt az MTA Társadalomtudományi Intézetének helyzetéről. ... ,,Valahogy egyesítenünk kellene a nemzetet!", de: ,,ÚRISTEN NÉLKÜL NEM LEHET!"; ... ,,Rezervátumban leszünk, ha leszünk!"!

Kisebb szünet után Birinyi József népzenekutató ,,Érték a mérték" címmel a HUNGARIKUM témakörét elemezte. Lényeges megállapítása: ,,Az értékek minősített védelme nemzetbiztonsági védelem is!".

Dr. Török Tibor genetikus, egyetemi docens ,,Milyen kérdésekre adhat választ az archeogenetika?" címmel a magyar őstörténet-kutatás egyes eredményeiről, kísérleti fázisairól beszélt: ... Honfoglalás-kori temetők; ... Avar-korszak; ... Szarmata-korszak (nincs nyoma!); ... Megtudhattuk Árpád vezérünk genetikai vonalának érdekességét: 120 ,,anyai vonala" van!!! ... Pl. az avarok: 14 nép genomját találták meg, mind ázsiai (sztyeppei!), sőt: dél-szibériai! ... Ma már teljes genomelemzést tudnak végezni! Ezt vetített-képes példákkal mutatta be.

Dr. Benda József társadalompedagógus, népesség- és családkutató ,,Munka- vagy családalapú legyen a jövő?" című előadásában újra hangsúlyozta, hogy mielőbb be kell vezetni a ,,Hivatásos szülők életpálya-modell"-t! ... Amennyiben 3-4 gyermek vállalásával elindulhatna a magyar nép gyarapodása, azonnal be kell vezetni a FŐÁLLÁSÚ ANYASÁGot, és legalább bruttó 300 eFt/hó fizetést kellene kapjon a főállású anya! ... 4 generáció ,,kimaradt" az életből/életünkből!!

Utolsó, remek előadó dr. Grandpierre Attila csillagász, író, zenész volt, aki ,,Magyar jövőkép őstörténelmünk alapján" címmel tartotta meg előadását, amely frissen megjelent könyvének anyaga is. ... Kitért a HÁRMASSÁG sokszintű, ,,ezer-alakú" lényegére, vetített-képekkel mutatta be, ,,Milyen volt az ősi magyar tudomány és filozófia?", ,,Milyen volt az ősi magyar gyermeknevelés?" stb.; ... Záró fejtegetésében kijelentette: ,,A vízzel kell foglalkozni!" ... ,,az ősiségben a leghosszabb, legjobb öntözési rendszerünk volt!".


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
06-30/859-33-35; https://hu.wikipedia.org/wiki/Polg%C3%A1r_Julianna

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA




































































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése